U Zagrebu rodila prva žena pozitivna na koronavirus

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. srpanj 2020. u 10:07
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Po porodu su na koronavirus opet testirani i mama i beba, a rezultati se čekaju.

Jučer je u Zagrebu, u KBC-u Sveti Duh, rođena prva beba koju je rodila majka zaražena koronavirusom, piše Jutarnji list.

Porod je bio isplaniran do sitnih detalja i sve je prošlo u redu. Majka i sin sada su u istoj sobi, na dva metra distance, ali majka ga svejedno doji jer liječnici kažu da za to prepreka nema iako je zaražena.

“U 4 sata pukao mi je vodenjak i onda je sve krenulo. Znala sam da je kucnuo trenutak i da moram pokrenuti proceduru. Nazvala sam po dogovoru u bolnicu, oni su već bili spremni. Sve je išlo k’o po špagici. Čak ni porod nije dugo trajao jer već u 6 sati začuo se Teov plač. Ima čak 3810 grama, živahan je i ne pokazuje nikakve simptome korone. Naravno, oboje smo u izolaciji, ali mogu dojiti. Bude li sve u redu, već ćemo u četvrtak kući”, opisala je sve za Jutarnji majka Melita.

Rekla im je i kako je sve počelo testiranjem njezinog supruga koji se trebao vratiti na posao u Kazahstan. Simptoma nije imao, ali je test bio pozitivan, a potom se testirala i ona i njihovih dvoje djece, i svi su bili pozitivni, ali bez simptoma.

Po porodu su na koronavirus opet testirani i mama i beba, a rezultati se čekaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close