U Zagrebu pao snijeg. Na Sljemenu snježni pokrivač od 25 cm, a pravi šok tek stiže

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2024. u 09:42
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) najavljuju kako su u nizinama tijekom jutra i prijepodnevnih sati mogući snijeg i susnježica. 

Točka na tjedan vremena je noćašnji najavljeni hladni prodor koji je zahvatio sjeverne i središnje krajeve uzrokujući obilnu kišu koja je prešla u susnježicu i snijeg te pad temperature.

Nestabilan zrak još nije prodro nad srednji i južni Jadran ali danas će i tamo nastupiti promjena vremena. Počelo je kalendarsko proljeće, a minimalne temperature u proteklom tjednu bile su od – 2 do -3 u unutrašnjosti a na Jadranu oko 4C. Najviše dnevne temperature su bile iznadprosječno visoke, a 21.2 je izmjereno u Karlovcu. dok je na Jadranu najviša temperatura zabilježena u Rijeci 20.9.

Prema podacima od 7 sati, visine snježnog pokrivača su sljedeće: 25 cm na RC Puntijarka, 1 cm na Zagreb – Maksimir i 2 cm na Zagreb – aerodrom. 

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) najavljuju kako su u nizinama tijekom jutra i prijepodnevnih sati mogući snijeg i susnježica.

Stižu temperature i do 15 stupnjeva

Vremenska situacija pod utjecajem je prodora nestabilnog zraka atlantskog i polarnog porijekla koji se glavninom premješta sjeverno od Alpa. Nad našim krajevima hladna fronta djeluje na vrijeme u unutrašnjosti uz oblačno vrijeme s povremenom kišom i susnježicom.

Komentirajte prvi

New Report

Close