U Zagrebu otvorena muzejska suvenirnica, nude samo domaće suvenire

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2023. u 08:56
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Radno vrijeme bit će identično radnom vremenu muzeja, a posjetitelje će kažu svaki put dočekati nešto novo.

Muzej Grada Zagreba za svoje posjetitelje od danas ima novu ponudu otvoren je “Dućkas”, muzejska suvenirnica u kojoj će se uz literaturu koja prati temu muzeja i njegov postav okupljati mnoge zagrebačke dizajnere, i umjetnike kako bi posjetiteljima mogli ponuditi kvalitetne, domaće, zagrebačke suvenire.

U Dućkasu se nađe za svakoga ponešto – knjige u kojima se priča o Zagrebu, šalice, majice, torbe. Od onih praktičnih stvari za svakodnevnu upotrebu do raznih memorabilija i ukrasa. Svi su složni ovo je odavno trebalo napraviti, piše HRT.

“Rijetki su muzeji koji nemaju mjesta gdje na temelju svoga postava, motiva ili grada kao što je muzej grada Zagreba mogu u svakom trenutku govoriti i predstavljati literaturu, suvenire”, rekao je Tvrtko Jakovina, povjesničar.

“Podmetač za čaše, jedna bilježnica, olovke, nismo gledali cijene želimo podržati muzej”, kazala je Martina.

“Ljudi vole uz posjetu muzeja koji posjete odnijeti neki kvalitetan suvenir i tu našu i želju naših posjetitelja smo danas napokon ispunili”, objasnila je Aleksandra Berberih Slana, ravnateljica Muzeja grada Zagreba.

Ideja Dućkasa nije u tome da se ovdje zarađuje već da se od novca koji se ostvari ulaže u nove suradnje i širenje ponude.

“Možda ako treba mora imati restoran, ali bez muzejskog dućana mislim da ne može biti”, kazao je Veljko Mihalić, Odjel za kulturu Zagreba

Predstavljen je i katalog Ivana Standla, poznatog zagrebačkog fotografa iz 19 stoljeća, jednog od prvih koji je snimao grad van komfora vlastitog ateljea.

“Snimajući pejzaže, ali isto tako surađujući s brojnim institucijama muzejima i galerijama stvarajući tako jedan doprinos ne samo u fotografskoj povijesti već i dokumentarnoj i kulturnoj povijesti Zagreba”, rekla je Dunja Nekić, autorica i kustosica izložbe “Ivan Standl, zagrebački fotograf”.

Radno vrijeme Dućkasa bit će identično radnom vremenu muzeja, a posjetitelje će kažu svaki put dočekati nešto novo.

Komentirajte prvi

New Report

Close