FOTO: U Zagrebu otkriven ilegalni klub za drogiranje. ‘Svaki vikend vidim raspadnute ljude na stanici’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. svibanj 2024. u 07:59
PU zagrebačka

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je jednomjesečni pritvor 52-godišnjaku kojeg se sumnjiči da je vodio ilegalni noćni klub na Medvečaku, u kojem je posjetiteljima omogućavao trošenje droge, izvijestilo je u utorak Državno odvjetništvo (DORH).

Tužiteljstvo je priopćilo da je sudac istrage odredio istražni zatvor 52-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok je za 58-godišnjeg redara tog kluba u zagrebačkoj četvrti Medveščak, odbio isti prijedlog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva, zbog čega je tužiteljstvo najavilo žalbu.

DORH navodi kako je 52-godišnjak osumnjičen da je od neutvrđenog dana 2019. do 12. svibnja ove godine, kao predsjednik jedne udruge vodio neregistriranu ugostiteljsku djelatnost noćnog kluba i dopuštao ulaz osobama koje su do njega dolazile prema posebnim uputama, putem osobnog kontakta ili društvenih mreža.

Sumnja se i da je drugookrivljeni 58-godišnjak po uputama 52-godišnjaka, obavljao poslove nadzora i zaštite u neregistriranom noćnom klubu i pratio dolazak osoba putem sustava video-nadzora te ih nakon kontrole zasebno puštao i provodio u objekt kroz više zatvorenih vrata.

Tužiteljstvo ističe da su policajci tijekom operativnog postupanja prošle nedjelje u klubu na Medveščaku zatekli 21 osobu, kod kojih je pronađeno 25,3 grama amfetamina, 7,8 grama psilocibina, 8,9 grama marihuane, 1,2 grama MDMA, tri tablete MDMA i 2,6 grama kokaina.

PU zagrebačka

Na temelju naloga suca istrage, pretragom prostorija udruge pronađeno je još 12.7 grama marihuane, 34,3 grama amfetamina, 0,7 grama kokaina, 18 tableta MDMA, jedna bočica s drogom GBL, tri smotke s marihuanom, vaga za precizno mjerenje i pet plastičnih vrećica s tragovima nepoznatog kemijskog sastava.

Klub, koji se službeno vodio kao udruga za zaštitu djece, mladeži i obitelji, nalazio se ispod ureda brojnih državnih institucija, a u njemu se masovno drogiralo raznim vrstama ilegalnih supstanci. Od sinoć je zapečaćen na minimalno 30 dana.

Stanovnici na Ksaveru kažu kako su već dugo ogorčeni zbog situacije. “Istina, nažalost svaki vikend kad idem na nogomet vidim raspadnute ljude na stanici”, rekao je Luka Hećimović iz Zagreba u RTL-u Danas.

Ući u klub nije bilo jednostavno, ulazili su odabrani te do ulaza u klub prolazili kroz mračne hodnike i nekoliko vrata. Sugovornica RTL-a koja je više put izašla u taj klub ispričala je kako se ulazilo u prostor.

“Osoba sa unutarnje strane gleda unaprijed tko je na vratima, on procijeni jesi li ti dovoljno okej da uđeš unutra i puste te unutra onda imaš jedan hodnik dugi koji prođeš, onda još jedna vrata, bilo je jedno dvoje troje vrata, to je dosta kompleksno za ući”, objasnila je.

Policija je u klub upala u nedjelju te zatekla stotine ljudi, od kojih je 21 osoba zatečena s nekom vrstom droge. Mnogi od gostiju kluba u trenutku racije pobacali su nedozvoljene supstance koje su imali po podu.

PU zagrebačka

Djevojka kaže kako bi policija danas u svakom klubu pronašla drogu, kada bi je tražila. “Kao što bi racija u bilo kakvom klubu rezultirala time da ima puno droge nađene kod ljudi, isto tako mislim da je to čista slučajnost da je to baš tako možda bilo da je kod nekih ljudi bilo toliko supstanci”, rekla je.

Komentirajte prvi

New Report

Close