U Zagreb se ovaj tjedan vraća nekoliko aviokompanija

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2020. u 12:48
Foto: Reuters

U srijedu, 01. srpnja, liniju Pariz – Zagreb ponovno će uspostaviti i Air France, koji za početak najavljuje svega tri tjedna leta na ovoj liniji.

Ovoga će se tjedna u zagrebačku zračnu luku vratiti 8 aviokompanija s 8 međunarodnih linija, javlja Croatian Aviation.

Već danas je u Zagreb sletio zrakoplov Austrian Airlinesa s 26 putnika iz Beča, dok je prema Beču otputovalo 36 putnika. Prvi je ovo let Austrian Airlinesa prema Zagrebu nakon prekida operacija zbog pandemije, a kompanija će od sada svakodnevno prometovati na liniji Beč – Zagreb.

U srijedu, 01. srpnja, liniju Pariz – Zagreb ponovno će uspostaviti i Air France, koji za početak najavljuje svega tri tjedna leta na ovoj liniji.

Istog dana u Zagreb će se vratiti i Turkish Airlines na liniji iz Istanbula. Kompanija inače u ljetnom redu letenja prema Zagrebu prometuje dva puta dnevno, no broj tjednih letova je reduciran te će trenutno prometovati na ovoj liniji 5 puta tjedno.

Vraća nam se još jedan redovni gost u zagrebačku zračnu luku. Qatar Airways pokreće liniju Doha – Zagreb sa 3 tjedna leta, inače je u ljetnom redu letenja prema Zagrebu prometovao čak 14 puta tjedno, odnosno dva puta dnevno.

Air Serbia od istog će datuma ponovno povezivati Beograd i Zagreb, letovi su u prodaji 7 dana u tjednu.

U četvrtak, 02. srpnja, Eurowings će ponovno uspostaviti liniju Stuttgart – Zagreb, koja će prometovati dva puta tjedno kroz srpanj.

Od 04. srpnja prema Zagrebu će ponovno letjeti i zrakoplovi KLM-a. Nizozemska aviokompanija od navedenog će datuma prometovati na liniji Amsterdam – Zagreb, najavljena su 3 tjedna leta zrakoplovima manjeg kapaciteta, piše Croatian Aviation.

Komentirajte prvi

New Report

Close