U Zadru nasred semafora izvadili zolju iz automobila: Oglasila se i policija

Autor: Poslovni.hr , 05. svibanj 2023. u 13:51
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Uznemirujući prizor snimljen je tijekom početkom tjedna u Zadru gdje je suvozač iz automobila u rukama držao raketni bacač. Policija povezuje grupu muškaraca s pokušajem provale u bankomat te pljačkama vikendice i crkve.

Mladić je u vožnji virio iz bijele Lancie Ypsilon dok u rukama drži zolju. “Taman su prolazili kraj policijske postaje”, ispričao je čitatelj za 24sata.

U zadarskoj policiji su rekli kako se mladiće povezuje i s pokušajem pljačke bankomata te uz pljačke vikendice i crkve.

Policija je u ponedjeljak u 3.25 sati dobila dojavu kako su u Sukošanu u Ulici dr. Franje Tuđmana nepoznati počinitelji provalili u bankomat. Vrata bankomata su oštećena, ali novac nije otuđen. Istog dana, oko 14 sati na području Bulevara u Zadru policija je zatekla automobil splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak dok se kao putnik nalazio maloljetni hrvatski državljanin, a koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Vozač i putnik su dovedeni u službene prostorije policije dok je automobil prevezen u krug policije.

“Također, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, u službene prostorije policije doveden je još jedan maloljetni hrvatski državljanin. Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda u Zadru provedena je pretraga automobila gdje je pronađen i oduzet jedan ručni bacač rakete bez naboja”, rekli su u policiji.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom i dva maloljetnika, sumnjiči ih se i da su 1. svibnja oko 3.25 sati unajmljenim automobilom dovezli do bankomata u Sukošanu gdje su pokušali provaliti u bankomat, kojeg su oštetili, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja bez da su išta ukrali.

Komentirajte prvi

New Report

Close