Za parkirno mjesto 40 eura: Ministarstvo pravosuđa u Badelovoj zgradi u Vlaškoj 116 bit će podstanar

Autor: Marija Brnić , 11. rujan 2019. u 09:19
Godinama se govorilo da Badel 'važe' prodaju zgrade/M. L. /PIXSELL

Još nije jasno hoće li Ministarstvo pravosuđa iseliti iz sadašnjih prostora, zgrade Plive u Vukovarskoj gdje su u najmu od 2012..

U upravnu zgradu Badela 1862 stižu USKOK i Ministarstvo pravosuđa, točnije njihovih 113 djelatnika, koji će u tom prostoru obavljati svoje redovne poslove iduće tri godine.

Ministarstvo pravosuđa u Badelovoj zgradi u Vlaškoj 116 bit će podstanar, a lokaciju i uvjete najma odobrio je ministar državne imovine Mario Banožić.

Za parkirno mjesto 40 €
Ministarstvo će tako koristiti urede ukupne površine više od dvije tisuće četvornih metara, te nešto manje od dvije tisuće četvornih metara industrijskog dvorišta na kojemu se nalazi 26 parkirnih mjesta, od kojih su tri natkrivena. Odobrena cijena zakupa je 9 eura po četvornom metru za poslovni dio nekretnine, a 40 eura po parkirnom mjestu, odnosno ukupno mjesečno će Badel od zakupa uprihoditi 20,6 tisuća eura.

Iz Badela nam je jučer potvrđeno da namjeravaju preseliti sjedište tvrtke s lokacije u Vlaškoj na njihovu lokaciju na Žitnjaku, u ulici Grada Gospića, na kojoj je već niz godina smještena i proizvodnja. Time će, kažu, omogućiti dodatno unapređenje operativnog poslovanja.  Ta odluka nije i iznenađujuća, jer se godinama iz Badela čulo kako razmišljaju o prodaji svoje poslovne zgrade, a nakon završetka predstečajne nagodbe i dokapitalizacije također su uslijedile informacije o racionalizaciji troškova, što je uključivalo i opciju prodaje ili najma zgrade u Vlaškoj.

Još 19 prostorija
U Ministarstvu pravosuđa, pak, nismo uspjeli provjeriti što sve ovaj aranžman obuhvaća, odnosno iseljavaju li i oni iz sadašnjih prostora, zgrade Plive u Vukovarskoj, u kojoj je Ministarstvo u najmu još od 2012. godine. 

Osim Badelove zgrade, Ministarstvo pravosuđa od države je dobilo na raspolaganje, i to na neograničeno vrijeme poslovni prostor, odnosno 19 prostorija ukupne površine 278 četvornih metara, u zgradi u strogom centru Zagreba u Gajevoj ulici 28. Kako se navodi u odluci ministra Banožića, taj će prostor Ministarstvo dobiti za potrebe smještaja ustrojstvenih jedinica Državnog odvjetništva RH. 

Komentirajte prvi

New Report

Close