Destilerija Mashtel u Ninu nadomak Zadra nezaobilazna je lokacija za sve ljubitelje dobre kapljice. Kako tvrde vlasnici Šime Peša i Edvin Šare, za ime Maštel, odnosno po zagrebački 'kaca' ili književno 'velika otvorena bačva', odlučili su se jer od toga kreće čitava priča proizvodnje rakije – od grožđa koje je u njoj do voća koje je tako najlakše transportirati.
Otvorenje je bilo početkom svibnja, a tri mjeseca kasnije mogu se pohvaliti kako je interes za njihovim rakijama i organiziranim degustacijama koje imaju u destileriji sve veći. ˝Osim destilerije imamo i kušaonicu, a zamišljeno je tako da posjetitelji prvo vide gdje rakija nastaje na licu mjesta, upoznaju se s načinom proizvodnje, zatim je probaju na šanku te odmah u trgovini koja je u produžetku glavnog prostora i kupe onu koja im se najviše svidjela", pojasnio je Edvin Šare, jedan od vlasnika Mashtela.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu