U Varaždinu počeo 24. Špancirfest, ove godine ciljaju na 300 tisuća posjetitelja

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2022. u 15:10
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Duša Špancirfesta koji će potrajati do 28. kolovoza, su ulični izvođači koji će i ove godine u Varaždin stići iz svih dijelova Europe.

U Varaždinu je u petak počeo 24. Špancirfest, jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija koja u deset dana donosi više od 500 programa, koncerte, ulične performanse, predstave, ples i druge sadržaje, javlja HRT.

Duša Špancirfesta koji će potrajati do 28. kolovoza, su ulični izvođači koji će i ove godine u Varaždin stići iz svih dijelova Europe. Njihov je popis sastavljen od mobilnih izvođača među kojima će biti bubnjari, kostimirani performeri, štulaši…

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Glazbeni dio Špancirfesta publici nudi raznolik program na četiri glavne i više manjih pozornica na ulicama i trgovima povijesne jezgre grada. Neizostavan dio Festivala je i kazališni program kod vile Bedeković.

Direktorica Turističkog ureda grada Varaždina,Jelena Toth, rekla je Hini kako će se u sklopu Špancirfesta u idućih deset dana na pozornici na otvorenom varaždinske povijesne gradske jezgre održati više od 500 različitih programa. Program je raznovrstan i očekuje veliki broj posjetitelja. Toth je podsjetila da je prošle godine službena brojka posjetitelja bila 230 tisuća, a 2019., prije pandemije, 300 tisuća.

“Nadamo se da bi se ove godine mogli ponovo približiti brojci od 300 tisuća. Naravno, dosta toga ovisi i o vremenu. Zaista smo dali sve od sebe da pripremimo Špancirfest, da opremimo prostor, da osmislimo kvalitetan sadržaj”, kazala je direktorica varaždinskog TZ-a, napomenuvši da je vrijeme jedino na što se ne može utjecati.

Svi festivalski programi održavat će se na otvorenom, a ulaznice se naplaćuju samo za programe kod vile Bedeković.

Komentirajte prvi

New Report

Close