U Upravu Medike ulaze njezini top menadžeri Galeković i Radošević

Autor: Suzana Varošanec , 26. kolovoz 2019. u 14:00
Dosad je u Upravi bio samo Jasminko Herceg, kao direktor koji tvrtku zastupa pojedinačno i samostalno/Boris Ščitar/VL/PIXSELL

Širenje poslovanja, rastući prihodi i nova razvojna faza razlozi su Medikinih promjena u organima korporativnog upravljanja.

Najstarija i najveća hrvatska veledrogerija Medika, kako stvari stoje, plijeni jer je u fokusu osim u dijelu očekivanja glede upućivanja zahtjeva za odobrenje objavljivanja ponude za njezino preuzimanje, a sad i zbog promjena kojima će očito biti brzo zahvaćena u pogledu za početak jednog dijela organa korporativnog upravljanja.

Prva takva nova činjenica trebala bi biti vidljiva uskoro, u sklopu stupanja na dužnost novih članova Uprave, na osnovu čini se predstojeće odluke oko formiranja višečlane Uprave.  To proizlazi iz najave sjednice Nadzornog odbora Medike. Zakazana je za 29. kolovoza, što znači da su nadzornici – njih je trenutačno 7 – pred odlukom o predloženom proširenju Uprave s dodatnim članovima pa bi se utoliko već ovoga tjedna trebao pokazati navedeni smjer osnaživanja samog vrha kompanijskog menadžmenta.

Prema neslužbenim informacijama, priprema se ulazak u Upravu za dva njezina istaknuta menadžera i to navodno u trenutku kad je to Medici prijeko potrebno, jer se nalazi na valu širenja poslovanja, rastućih prihoda i uoči realizacije nove razvojne faze.  

Bolji rezultati
Sadašnju Upravu čini direktor Jasminko Herceg – društvo zastupa pojedinačno i samostalno praktički od sredine 2013., a u Upravi bi mu se pridružili, uz uvjet ako, odnosno više kad NO da "zeleno svjetlo", dva člana koja bi tako bila zadužena za operacije prodaje i nabave. Riječ je o sadašnjim top in-house menadžerima – Matku Galekoviću i Jakovu Radoševiću, koji su u Medici na rukovodećim funkcijama zadnjih 11, odnosno 12 godina, a smatraju ih najvećim intelektualnim kapitalom kompanije.

Stoga ih čeka napredovanje, pa bi Galeković s funkcije koju obnaša kao direktor Sektora prodaje preuzeo funkciju člana Uprave zaduženenog za prodaju, dok bi Radošević koji je direktor sektora nabave u Upravi vodio isto područje, s tim da bi im mandat počeo 1. listopada. Inače, na predstojećoj sjednici NO-a direktor će predstaviti financijska izvješća o polugodišnjem poslovanju u kojem je prihodovano 17% više nego u istom razdoblju lani (1,7 milijardi kuna), a neto dobiti iznosi 35,5 milijuna kuna.

Nezavisni nadzornik
Varaždinski odvjetnik Oleg Uskoković, u posljednje vrijeme istican jer je novi pojedinačno najveći dioničar Medike na osnovu neizravnog stjecanja oko 47% glasačkih prava postalo njegovo dioničko društvo Auctor Holding, u NO-u Medike već je niz godina, ali zasad kao nezavisni stručnjak. 

Komentirajte prvi

New Report

Close