U Ukrajini ima posla za energetiku i IT, ne samo za agrar

Autor: Poslovni dnevnik , 25. veljača 2020. u 21:59
Anica Djamić, veleposlanica Hrvatske u Ukrajini, pozvala je naše tvrtke da se jave radi mogućnosti poslovanja u toj zemlji

Potencijal za suradnju hrvatskih i ukrajinskih tvrtki postoji i u petrokemijskoj i kemijskoj industriji, metalurgiji, graditeljstvu, infrastrukturi, proizvodnji građevinskog materijala i prehrambenoj industriji.

Ukrajinsko gospodarstvo se oporavlja i tamošnje tržište gladno je stranih ulaganja, ne samo u području poljoprivrede, već i u sektorima kao što su IT i energetika, istaknuto je u utorak na seminaru Kako poslovati s Ukrajinom u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Potencijal za suradnju hrvatskih i ukrajinskih tvrtki postoji i u petrokemijskoj i kemijskoj industriji, metalurgiji, graditeljstvu, infrastrukturi, proizvodnji građevinskog materijala i prehrambenoj industriji. “Pogleda li se robna razmjena Hrvatske i Ukrajine unatrag nekoliko godina, može se reći da se vraćamo na ‘puteve stare slave”, istaknuo je potpredsjednik HGK Ivan Barbarić.

Nakon pada trgovinskih odnosa 2013., zadnjih godina bilježi se oporavak, kazao je te naveo kako podaci za prvih 11 mjeseci 2019. govore o rastu robne razmjene od 17%. Tih 77 milijuna dolara više je nego cijele 2018., rekao je Barbarić.

Veleposlanica Hrvatske u Ukrajini Anica Djamić je kazala da očekuje sve veći interes hrvatskih poduzetnika za Ukrajinu. “Politički gledano, tamo je nastupio novi trenutak i stavljen je naglasak na gospodarski razvitak i obnovu zemlje. To znači da postoje brojni projekti gdje naše tvrtke mogu sudjelovati kao izvođači ili podizvođači”, istaknula je Djamić.

Komentirajte prvi

New Report

Close