U ‘Teslinu gnijezdu’ gostima luksuz u Lici cijele godine

Autor: Lucija Špiljak , 05. ožujak 2019. u 07:51
Ivan Miletić, Goran Štrok i Gari Cappelli/Hrvoje Borošić

Na raspolaganju će biti 72 vile, platnene i drvene na drveću ili u šumi, s hi tech opremom, te wellness, bazen… Smještaj je od 395 do više tisuća eura na dan.

Radovi na Teslinu gnijezdu "T-Nest" u ličkom Lovincu, budućem inovativnom luksuznom eko resortu, u punom su jeku.

Završetak i otvorenje očekuju se ove jeseni, a prostor od 13,4 ha obišli su ministar turizma Gari Cappelli, idejni začetnik projekta Goran Štrok te načelnik Lovinca Ivan Miletić. Projekt vrijedi gotovo 16 milijuna eura i jedinstveni je turistički proizvod u Hrvatskoj.

"Ministarstvo turizma prepoznalo je potencijal projekta, ali i ulaganje u kontinentalni turizam, uz HBOR koji je dodijelio sredstva. Ova je investicija isplativa na dugoročne staze, a naglasak je i na domaćim proizvodima te odnosu čovjeka i prirode", istaknuo je Cappelli.

Investitor Štrok orijentiran je, kaže, na domaću radnu snagu i povratak ljudi. "Zaposlit ćemo više od 70 ljudi, ne samo sezonski već cijele godine jer resort radi svih 12 mjeseci. Ovakvi proizvodi traženi su u svijetu, nudimo sadržaje za ljetni i zimski odmor. Da smo danas otvorili, resort bi bio pun", rekao je Štrok i dodao da su ih podržali i Ministarstvo i općina. 

Naveo je i da žele stvoriti brend i širiti se, a u eko resortu žele izgraditi i solarnu centralu. Projektom je posebno zadovoljan i načelnik Miletić, istaknuvši važnost resorta za ličke OPG-ove. T-Nest je na šumovitoj lokaciji u Ličko-senjskoj županiji uz jezero i tvori vizure gnijezda, inspiriranog Nikolom Teslom.

Gosti će birati smještaj u 72 luksuzne jedinice – 42 platnene i 30 drvenih vila na drveću ili u šumi. Bit će opremljene high tech tehnologijom, a u ponudi su i dva restorana, wellness, bazen… Tu su i Tesla auti za istraživanje okolice i nacionalnih parkova u blizini Lovinca. Smještaj će koštati od 395 do više tisuća eura po danu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čestitke investitoru na ideji…….

New Report

Close