U tehnoparku još 200 mladih inženjera

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 22. ožujak 2018. u 13:44
Objekt će dobiti još oko tri tisuće kvadrata/Marko Jurinec/PIXSELL

TPV je u desetak godina inkubirao 100-ak tvrtki od kojih ih je 80% još aktivno. Prostor će naći još 7 IT tvrtki.

Zahvaljujući 17 milijuna kuna koliko je sredinom prošle godine Ministarstvo poduzetništva i obrta u sklopu programa Razvoj poslovne infrastrukture dodijelilo Tehnološkom parku Varaždin (TPV), njihovi će se postojeći prostorni kapacitete povećati za oko tri tisuće kvadrata, najavljeno je u utorak u sklopu Dana otvorenih vrata TPV-a. Sedam je varaždinskih IT tvrtki izrazilo želju za 'useljavanjem' u TPV, a osim novih generacija poduzetnika, vratiti se mogu i tvrtke koje su već prošle proces inkubacije. 

"S novcem koje TPV ima na raspolaganju i povećanjem prostora napravit će se mjesta za oko 200 novih mladih inženjera. Funkcija TPV-a i razlog zbog kojeg je i osnovan je asistencija kod otvaranja novih firmi te osiguravanje uvjeta u kojima se mladi poduzetnici mogu posvetiti svom razvoju", za Poslovni dnevnik komentirao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

TPV je u desetak godina postojanja inkubirao stotinjak tvrtki od kojih je njih 80 posto njih još uvijek aktivno. Članovi su nekolicine međunarodnih organizacija kao što su International association of science parks (IASP) ili International business innovation (InBIA) što omogućava međunarodnu razmjenu znanja, istaknuo je direktor TPV-a Karlo Kukac. 

"Prošle smo godine u sklopu konferencije koju je u Seattleu organizirala InBIA pobijedili na natjecanju, a ove godine idemo na njihov veliki summit u Dallasu i sudjelujemo na panelu posvećenom globalnim izazovima u inovacijama", dodao je Kukac.

Spomenuo je i brojne suradnje s drugim tehnološkim parkovima ne samo diljem zemlje već i svijeta, pa tako i prošlogodišnje potpisivanje Sporazuma o suradnji sa šangajskim Caohejing Hi-Tech parkom. Tehnološki park Varaždin je ujedno i organizator festivala poduzetništva TechPark TrepDays 2018, koji se odvija do kraja ožujka, a među sudionicima je više od sto učenika srednjih škola i oko 150 studenata, dok su za učenike nižih razreda osnovnih škola organizirane informatičke radionice Scratch from scratch. "Naš je cilj mladima svih uzrasta približiti poduzetništvo i animirati ih da svoje profesionalno usmjerenje pronađu u zanimanjima kakva mogu susresti u TPV-u", poručio je Kukac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close