U Sv. Katarini će se liječiti pacijenti iz V. Britanije

Autor: Marija Crnjak , 11. travanj 2017. u 22:00
Svečanost potpisivanja ugovora u Zaboku

Specijalna bolnica potpisala je ugovor o suradnji s organizacijom Operations Abroad Worldwide.

Specijalna bolnica Sveta Katarina potpisala je u utorak ugovor s britanskom grupacijom Operations Abroad Worldwide, o liječenju pacijenata iz Velike Britanije u Hrvatskoj.

U Bolnici ističu kako se radi o značajnom iskoraku u razvoju medicinskog turizma, a za suradnju je bio ključan koncept personalizirane medicine kojeg provodi Specijalna bolnica Sv. Katarina. "S posebnim zadovoljstvom potpisujem ugovor sa Specijalnom bolnicom Sv. Katarina, koja je europski centar izvrsnosti u području svoga rada, te želimo da bolnica postane naša glavna zdravstvena institucija u ovom dijelu Europe, gdje će se liječiti građani Velike Britanije", istaknula je Ruth Taylor, predsjednica uprave Operations Abroad Worldwide.

Radi se o vodećoj britanskoj korporacija iz područja medicinskog turizma osnovana 1999. godine,  preko koje se više od 50 tisuća državljana Ujedinjenog Kraljevstva liječilo u inozemstvu.  Svojim klijentima nude paket u koji ulaze kompletna dijagnostička obrada, njega, operacija, rehabilitacija kao i 12 mjeseci poslijeoperativnog osiguranja, što su u Sv. Katarini bili spremni ponuditi, jer se radi o europskom centru izvrsnosti s najmodernijom infrastrukturom.

Na svečanom potpisivanju ugovora bio je ministar turizma Gari Cappelli, koji je istaknuo da ova suradnja otvara nove mogućnosti za razvoj medicinskog turizma, jer nudi i razmjenu stručnih znanja Dragan Primorac, predsjednik upravnog vijeća bolnice istaknuo je kako medicinski turizam treba biti prioritet. pohvalivši nastojanja Vlade da na tom području naprave iskorak.

Komentirajte prvi

New Report

Close