U Sunce hotele slijeva se 15 milijuna eura

Autor: Jadranka Dozan , 31. siječanj 2023. u 07:00
Na skupštini dioničara prihvaćen je prijedlog o povećanju temeljnog kapitala/MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL

Iz Sunce hotela već su najavili obnovu Hotela Afrodita u Tučepima i Hotela Bonaca u Bolu na Braču.

Sunce hoteli napravili su još jedan korak prema nastavku investicijskog ciklusa. Na jučer održanoj skupštini potvrđen je prijedlog o dokapitalizaciji.

Uz preračunavanje i usklađenje temeljnog kapitala u sklopu konverzije na euro (smanjenjem nominalne vrijednosti dionice sa 13,27 na 13 eura), prihvaćen je prijedlog o povećanju temeljnog kapitala za nešto manje od devet (8,86) milijuna eura, sa 92,88 na 101,75 milijuna.

Povećanje će se provesti izdanjem novih dionica koje će upisati većinski vlasnik, arapski Eagle Hills Real Estate, putem svoje zagrebačke tvrtke. Budući da je upis novih dionica predviđen po 22 eura po dionici, što je znatno iznad “nominale”, u kompaniju će se kroz dokapitalizaciju sliti 15 milijuna eura svježeg kapitala.

Nakon što je lani uloženo oko 45 milijuna eura, time će se osigurati financiranje za ovu godinu predviđenih investicija. Iz Sunce hotela već su najavili obnovu Hotela Afrodita u Tučepima i Hotela Bonaca u Bolu na Braču.

Uz to, u planu je i još nekoliko manjih zahvata u poboljšanje ponude i dizanje kvalitete usluge u drugim objektima. Zasad se ne zna hoće li Eagle Hills ići i na preuzimanje državnog udjela u Aerodromu Brač.

Komentirajte prvi

New Report

Close