U Studentskom centru predstavljaju se studentski poduzetnički inkubatori

Autor: Poslovni dnevnik , 27. svibanj 2014. u 21:59
Studenti imaju mogućnost početnog financiranja tvrtke/FOTOLIA

MSPI je projekt namijenjen studentima završnih godina gdje mogu nastati studentska poduzeća.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)i Studentski centar u Zagrebu za danas najavljuju događanje u sklopu projekta "Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora" koji će se održati u prostorijama Studentskom centra u Zagrebu.

Događanje će otvoriti Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, dok će Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a ukratko predstaviti djelatnost i aktivnosti Agencije. Projekt Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora prezentirat će Monika Šućur, ravnateljica sektora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva HAMAG-BICRO-a. O prednostima uključivanja studenata u program MSPI-a iz perspektive mentora govorit će doc. dr. sc. Mirela Alpeza s Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Svoja poslovno-studentska iskustva sa studentima će podijeliti Doris Pinčić i Robert Kurbaša, poznati glumci i vlasnici zabavno-edukativnog centra Kupid d.o.o., Mario Žderić, direktor start up tvrtke Mobilne aplikacije d.o.o. koja je već osvojila srebrnu medalju na 37. hrvatskom salonu inovacija – INOVA 2012 za projekt "9pm", Marina Orsag, stand up komičarka i suosnivačica prvog hrvatskog i regionalnog kluba komedije Studio Smijeha, Petar Šimić, jedan od osnivača udruge eSTUDENT i glavni direktor tvrtke Primacošped, Tihana Šenjug iz udruge eSTUDENT koja će ukratko predstaviti aktivnosti Udruge i projekt Business Plan Contest te Mario Pavić, predstavnik studentskog tima i jedan od autora sustava Croatia Rescue, pobjedničkog projekta ovogodišnjeg natjecanja Business Plan Contest.

Mreža studentskih poduzetnički inkubatora (MSPI) projekt je namijenjen studentima završnih godina studija, osmišljen kao virtualna platforma na kojoj studenti mogu uz pomoć iskusnih mentora razvijati svoje poslovne ideje i postati poduzetnicima i prije završetka studija. MSPI je mjesto gdje se susreću ideje, znanje, iskustvo i poduzetništvo, i gdje nastaju studentske tvrtke. Studentima uključenim u projekt na raspolaganju su mentorske udružene usluge i mogućnost početnog financiranja studentskih poduzeća. Cilj projekta je pružiti mladim ljudima dragocjeno iskustvo vođeno iskusnim mentorima te kvalitetnu podlogu za proces samozapošljavanja. U MSPI mogu se priključiti svi studenti putem internetske stranice www.mspi.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close