FOTO: U strogom centru grada niču luksuzni stanovi i heritage hotel

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 21. ožujak 2018. u 08:12
Foto: Press

Cijena stana od 105 kvadrata tako, prema oglasu agencije Penta nekretnine, prelazi 4 milijuna kuna. Otvaranje hotela najavljeno je za veljaču 2019. godine, dok bi se izgradnja objekata i uređenje okoliša do lipnja ove godine trebali privesti kraju, najavio je predsjednik uprave tvrtke Stanovi Jadran Toni Jeličić Purko.

Splitska tvrtka za gradnju rezidencijalnih i komercijalnih nekretninskih projekata Stanovi Jadran u šibenskom je Docu prošle godine započela gradnju stambeno – poslovnog kompleksa i heritage hotela, a sredinom ožujka 2018. krenuli su i s prodajom prvih stanova.

Atraktivna lokacija podrazumijeva nešto više od tisuću kvadrata na napuštenom i dijelom devastiranom prostoru stare Peškarije koji će se po završetku projekta pretvoriti u sedam luksuznih stanova veličine od 100 do 160 kvadrata i hotel s kapacitetom od 17 soba te kategorizacijom od četiri zvjezdice.  Vrijednost investicije je tri milijuna eura, a ulaganja u hotel kreću se oko milijun i pol eura, dok investitori kao ključni faktor ističu podršku trenutne šibenske gradske vlasti.

"Projekt Stanova Jadran, uz još nekoliko manjih hotela koji su niknuli u Šibeniku, potpuno će promijeniti izgled stare gradske jezgre i obogatiti ukupnu ponudu grada. Podržali smo ovaj projekt budući da smo mišljenja da u Šibeniku ima potrebe za takvom ponudom. Svaka investicija koja Šibeniku donosi dodanu vrijednost je dobrodošla, a Grad se prema investitorima nastoji ophoditi partnerski, stvarajući preduvjete za ulaganja", za Poslovni je dnevnik potvrdio gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

 

4 milijuna

kuna cijena je stanova od 105 kvadrata, u zgradi blizu katedrale sv. Jakova

S obzirom na to da se radi o lokaciji u blizini katedrale Sv. Jakova, srednjovjekovne crkve Sv. Dominika čije samostanske zidine i okružuju ovo područje, a pogled zahvaća kanal Sv. Ante, cijena stana od 105 kvadrata tako, prema oglasu agencije Penta nekretnine, prelazi 4 milijuna kuna. Otvaranje hotela najavljeno je za veljaču 2019. godine, dok bi se izgradnja objekata i uređenje okoliša do lipnja ove godine trebali privesti kraju, najavio je predsjednik uprave tvrtke Stanovi Jadran Toni Jeličić Purko.

"Targetiramo uglavnom ljude koji su porijeklom iz Šibenika, ali su se odavno odselili te one koji cijene lokaciju i povijesnu vrijednost samo grada. Sva garažna mjesta će imati predinstalacije za punionice električnih automobila, dok će četiri stana imati jacuzzi kade, a tri stana će imati i saune i teretanu. Sama južna fasada objekta će biti od kamena kojeg smo pronašli na mjestu gradilišta kako bismo zadržali autentičnost, dok će svi pronađeni artefakti biti izloženi građanima Šibenika ispred objekta.

U prizemlju će biti revolucionaran koncept ugostiteljstva", dodao je Jeličić Purko. Ideja o projektu na ovoj lokaciji rodila se još 2006. godine, a Stanovi Jadran su krajem 2016. od Karlovačke banke otkupili objekt nekadašnjeg restorana Peškarija, nakon čega je uslijedilo ishođenje potrebnih dozvola i suglasnosti, sanacija bedema te prošlogodišnji prekid radova za trajanja turističke sezone što je usporilo raniju realizaciju projekta.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Jel to rade oni "mali dioničari Agrokora" koji su zadnje vrijeme non stop u medijima!?

Purko
Stanovi
da

Jel to rade oni “mali dioničari Agrokora” koji su zadnje vrijeme non stop u medijima!?

Ja ne znam o čemu Vi govorite. Kao turist dođem na parkiralište od kojeg , ti dođe da se odmah
okreneš i produžiš dalje, a ne da se zadržavaš u Šibeniku…
Neuredno, zapuštena pročelja privatnih kuća , neuređeni dijelovi cesta….
Kad vide da si Hrvat, na šetnici – jednostavno te ignoriraju..
Račun za piće- ne očekuj…
Vraćaj se na parking uskim prolazom između ceste i ruba zapuštenih zgrada….najsretniji ….kad izađeš na
jadransku magistralu…

New Report

Close