U srpnju obujam građevinskih radova 5,1 posto veći nego lani

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. rujan 2023. u 16:00
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Obujam građevinskih radova u srpnju je, prema kalendarski prilagođenim indeksima, bio veći za 5,1 posto nego u istom mjesecu prošle godine, a za 1,2 posto u odnosu na lipanj ove godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

Podaci DZS-a pokazuju da je u srpnju obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 8,3 posto u odnosu na srpanj 2022. godine, a obujam radova na ostalim građevinama za 0,1 posto.

U odnosu na lipanj ove godine, obujam građevinskih radova na zgradama bio je veći za 2,6 posto, a na ostalim građevinama manji za 2,3 posto.

U srpnju je 60,7 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 39,3 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima.

Na zgradama je odrađeno 53,1 posto, a na ostalim građevinama 46,9 posto radnih sati.

Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci obujam građevinskih radova porastao za 3,5 posto u odnosu na prvih sedam mjeseci 2022. godine.

Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 6,9 posto, a obujam radova na ostalim građevinama manji za 1,9 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close