U splitskom zatvoru izbila zaraza, ali nije korona

Autor: Poslovni.hr , 14. rujan 2023. u 10:02
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Što se tiče istražnih zatvora i produljenja to se odradi video linkom”, kratko je kazao glasnogovornik Županijskog suda sudac Dinko Mešin.

Četiri zatvorenika splitskog zatvora na Bilicama dobilo je zaraznu bolest svrab zbog čega su poslani u izolaciju, a zbog svraba među zatvorenicima je, kako se doznaje, odgođena i jedna sudska rasprava.

Svrab je primijećen prije desetak dana, a nakon što je utvrđeno da se radi o toj zaraznoj bolesti u zatvoru su, kako se neslužbeno doznaje, poduzeli sve mjere zaštite i liječenja oboljelih osoba. Sva četvorica zatvorenika izdvojeni su i poslani u izolaciju uz mjere liječenja.

Zbog svraba je na Općinskom sudu u Splitu odgođena i jedna rasprava što je Hini potvrdio predsjednik tog suda, dok na Županijskom sudu u Splitu nije bilo odgode zbog svraba.

“Na našem sudu zbog toga nije odgođena niti jedna rasprava, a i nismo imali neke rasprave u kojima je bio istražni zatvor. Što se tiče istražnih zatvora i produljenja to se odradi video linkom”, kratko je kazao glasnogovornik Županijskog suda sudac Dinko Mešin.

Komentirajte prvi

New Report

Close