U Splitskoj županiji u srpnju 24% više turista

Autor: Poslovni dnevnik , 10. kolovoz 2022. u 22:00
Najveći broj dolazaka sa stranih tržišta ostvarili Poljaci/V. Ž. Rogulja/PIXSELL

Podaci eVisitora pokazuju da je ostvareno 5,15 milijuna noćenja, što je rast od 18 posto u odnosu na lanjski srpanj.

U Splitskj županiji u srpnju je u komercijalnom smještaju boravilo 892,5 tisuća gostiju što je 24 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, priopćeno je iz županijske turističke zajednice.

Podaci eVisitora pokazuju da je ostvareno 5,15 milijuna noćenja, što je rast od 18 posto u odnosu na lanjski srpanj. U tom su mjesecu na području Splitsko – dalmatinske županije najveći broj dolazaka sa stranih tržišta ostvarili Poljaci. Slijede Česi, pa Nijemci, Slovaci, Slovenci i Britanci.

“Takvim turističkim prometom sasvim smo se približili onome iz rekordne 2019. za kojim u srpnju zaostajemo 3 posto u dolascima i 4 posto u noćenjima”, izjavila je direktorica županijske turističke zajednice Ivana Vladović.

Najviše dolazaka u srpnju ostvario je Split, a slijede Makarska, Omiš, Baška Voda i Hvar. U prvih sedam mjeseci ove godine u Splitskoj županiji je u komercijalnom smještaju ostvaren veliki porast dolazaka u odnosu na prošlu godinu pa je tako do kraja srpnja bilo 1,73 milijuna gostiju, što je rast od 66 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Ostvareno je i 8,83 milijuna noćenja što je porast od 50% u odnosu na prvih sedam mjeseci prošle godine. Nautičari su u srpnju najviše posjećivali upravo akvatorij Splitske županije. Tako je u srpnju u Srednjoj Dalmaciji bilo gotovo 50 tisuća nautičara koji su ostvarili 316 tisuća noćenja.

U prvih sedam mjeseci na području županije evidentirano je nešto više od 116 tisuća dolazaka nautičara koji su ostvarili 740 tisuća noćenja, što je rast od 44% u dolascima i 48% u noćenjima u odnosu na prošlu godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close