U Split dolazi 40 turskih gospodarstvenika

Autor: Sandra Veljković/VL , 21. listopad 2015. u 22:00
Arhivska fotografija: Marko Prpić / Pixsell

Otvoren međunarodni sajam na kojem se predstavlja 700 izlagača iz sedam zemalja.

U Splitu je u Spaladium areni otvoren 19. SASO, međunarodni sajam u sklopu kojega se održava niz specijaliziranih sajmova: graditeljstva, drvne industrije, metalne industrije, alata, strojeva i opreme, obrtništva, male privrede i poduzetništva, ekologije te kamena. Okupio oko 700 izlagača iz Poljske, Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke i Hrvatske.

Sanja Vuković Veić, direktorica Sajma Split, tvrtke organizatora sajma, kaže da ih veseli velik broj najavljenih gospodarskih delegacija. Na Tursko-hrvatskom gospodarskom forumu očekuje se 40 turskih gospodarstvenika koji žele početi suradnju s hrvatskim tvrtkama.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je bio na otvaranju, rekao je kako je ugodno iznenenađen rastom novih tehnologija i konferencija. Župan Zlatko Ževrnja smatra da je važno što je Sajam uopće “živ” unatoč krizi. “SASO je na rubu nemogućeg, održava se već 19. put. Očekujem da će Vlada nastaviti poticati gospodarstvo, ali i ispraviti neke greške”, poručio je gradonačelnik Ivo Baldasar. Ministar Vrdoljak uoči otvaranja sajma posjetio je Cemex u Kaštelima, jednu od 9 tvrtki iz Ličko-senjske, Zadraske i Splitsko-dalmatinske županije koje su dobile potpore za kapitalnih ulaganja. Na potpisivanju ugovora, ukupno vrijednih 9 mil. kn, Vrdoljak je istaknuo da su potpore usmjerene na razvoj tehnologije i zapošljavanje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close