U Sloveniji počeo ‘bijeli štrajk’, mogući zastoji na granicama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. siječanj 2021. u 12:14
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Sindikat, koji u policiji ima oko pet tisuća članova, tvrdi da je štrajk posljedica odluka sadašnje vlade koja je od tog sporazuma odustala.

Policijski sindikat Slovenije (PSS) započeo je u ponedjeljak ujutro s najavljenim štrajkom na cijelom teritoriju zemlje, a za sada nije poznato koliko će trajati.

Kako je za Slovensku tiskovnu  STA rekao predsjednik sindikata Rok Cvetko, štrajk će trajati do opoziva, odnosno  do zaključenja štrajkačkog sporazuma s vladom, koji bi se, smatra on, mogao postići za nekoliko dana ako vlada pokaže razumijevanje i ispuni svoje obveze glede plaća policijskih službenika.

Razlog štrajka je kršenje sporazuma iz 2018. godine prema kojemu je vlada trebala plaće nekih kategorija policijskih službenika povećati za dva platna razreda i tako ih izjednačiti s s plaćama vojnika s istim ovlastima.

Sindikat, koji u policiji ima oko pet tisuća članova, tvrdi da je štrajk posljedica odluka sadašnje vlade koja je od tog sporazuma odustala.

Riječ je o tzv. bijelom štrajku čije bi se posljedice, ako potraje, mogle osjetiti i u dužim postupcima pri ulasku u Sloveniju preko graničnih prijelaza s Hrvatskom, zbog “temeljitijih” policijskih postupaka.

Kako javljaju slovenski prometni servisi, vrijeme čekanja na ulazak u Sloveniju u jutarnjim je satima bilo je nešto dulje i čekalo se od  jedan do dva sata na većim graničnim prijelazima.

Komentirajte prvi

New Report

Close