U školovanje budućih turističkih djelatnika uveli VR

Autor: Poslovni dnevnik , 11. travanj 2023. u 22:00
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji omogućio je predavanja u virtualnoj stvarnosti/Prilika

Fakultet je već ovog tjedna uspješno implementirao VR sustav u nastavu – neke su kolegije, naime, odlučili ponuditi i u virtualnoj te proširenoj stvarnosti.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije provodi digitalnu transformaciju obrazovanja jer će uskoro omogućiti studentima predavanja u virtualnoj i proširenoj stvarnosti.

Fakultet je već ovog tjedna uspješno implementirao VR sustav u nastavu – neke su kolegije, naime, odlučili ponuditi i u virtualnoj te proširenoj stvarnosti.

Kako bi uspjeli za početak su se opremili s pet MetaQuest2 uređaja i jednom VR 360 kamerom za čije su korištenje prošli i specijaliziranu edukaciju prilagođenu potrebama kolegija.

“Turizam se snažno razvija u digitalnom smjeru i želimo nastaviti biti predvodnici obrazovanja kadrova, pa i u korištenju pametne tehnologije”, rekla je dekanica Sandra Janković.

Predmeti Virtualni doživljaj, Digitalni marketing, Pametni turizam, Projekti u turizmu, Poslovne inovacije, Turizam događanja, Specifični oblici turizma bit će dodatno oplemenjeni virtualnim sadržajima te primjerima primjene srodnih tehnologija u poslovanju.

Tehnologija virtualne stvarnosti može omogućiti sudionicima proživljavanje iskustava kakva bi u stvarnom svijetu bila financijski skuplja ili možda i nesigurna. Neki primjeri su putovanja na daleke lokacije, vježbe stranih jezika, upravljanje uređajima, vježbe prodajnih razgovora…

Komentirajte prvi

New Report

Close