Od vinograda do buteljiranja. Zadarski srednjoškolci iz Poljoprivredne škole znaju sve o alkoholnom vrenju, starim sortama. Naučili su to na školskom praktikumu koji školsko zvono ne prekida. Proizvode vino, odnedavno i prošek, a žele naučiti raditi i pjenušac, javlja HRT.
Rastače se, mućka, miješa, mjeri. Sve u podrumu zadarske Poljoprivredne škole. Učenici su pobrali grožđe prošloga tjedna u svome vinogradu, a sada rade školsko vino, plavac. Neki od njih, dečki iz grada, dosad još nisu bili u vinogradu. Ali s bačvama se sasvim dobro snalaze.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu