U Sisku se voze s ‘Hrvatskom kvalitetom’

Autor: Sergej Novosel Vučković , 09. siječanj 2019. u 21:59
Tvrtka sa 120 zaposlenih dnevno preveze oko 5000 putnika, uz 1600 đaka OŠ/Nikola Čutuk/PIXSELL

Auto promet prva prijevoznička tvrtka u zemlji s potvrdom HGK za kakvoću usluge.

S oznakom 'Hrvatska kvaliteta' odsad se kite vozila poduzeća Auto promet Sisak, javnoga gradskog prijevoznika koji je tako postao prva tvrtka u branši s ovom oznakom Hrvatske gospodarske komore.

Pomalo neobično, jer su etikete Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, njih dosad 208, bile rezervirane uglavnom za tvrtke koje stvaraju prehrambene ili proizvode uporabne vrijednosti. I ne samo da je Auto promet prvi prijevoznik u državi, već i prva tvrtka uopće u gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji s tom potvrdom kvalitete usluge. Zašto je zaslužio nositi to priznanje, objasnio je direktor Darko Majić.

 "Da bismo dobili znak morali smo imati besprijekorno poslovanje i niz drugih aktivnosti koje ne uključuju samo prijevoz nego i komunikaciju s putnicima, pogodnosti kupovine i plaćanja karata i info portal za obavještavanje putnika.

Svi prevozimo putnike i to je naš osnovni posao, no mi dajemo nadstandard. Najbrojniji putnici su nam djeca pa smo izdali i tri slikovnice, podijelili ih oko 10.000 primjeraka, autobuse ukrasili pred Uskrs i Božić i predstave, besplatno, uz podršku Grada. Ženama darujemo cvijeće za Dan žena, a svima smo darovali i koncert tamburaša u autobusu", kaže on.

Znak će imati pravo koristiti tri godine tijekom kojih će ih HGK i kontrolirati, a znak je, kaže nam Majić, i obveza za daljnji rad.

Auto promet je lanjske uspjehe, s 1.563.037 prevezenih putnika okrunio i projektom obnove voznog parka, u kojem će uz bespovratnih 22 milijuna kuna iz EU nabaviti 20 novih autobusa.

Komentirajte prvi

New Report

Close