U Sisku projekti vrijedni 10,9 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. ožujak 2023. u 16:20
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Završetkom tih radova povećat će se pouzdanost opskrbe i racionalizirala potrošnja energije.

Sisački vodovod d.o.o. provodi 10,9 milijuna eura vrijedne projekte obnove postrojenja, instalacija i zgrada oštećenih u razornom potresu potkraj 2020. godine, a radove je u srijedu obišla gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Sredstava iz dva ugovora Fonda solidarnosti EU koriste se za sanaciju šteta nastalih neposredno nakon potresa u postrojenju Novo Selište pokraj Petrinje i sanaciju šteta i vraćanje u tehnički ispravno stanje postrojenja za kondicioniranje vode u tom pogonu, te vodoopskrbnog sustava kojim upravlja Sisački vodovod.

“Najvažnije je u ovom projektu da će njegovim završetkom Siščani dobiti još pouzdaniju vodoopskrbu i da će postrojenje u koje nije odavno ulagano, biti potpuno modernizirano i automatizirano. Zadovoljna sam što će za ovaj projekt biti povučen i zadnji euro iz europskih fondova koji će biti uloženi na najbolji način za poboljšanje vodoopskrbe i kvalitete života u Sisku”, kazala je gradonačelnica nakon obilaska.

Trenutno su u tijeku radovi na obnovi konstrukcije svih građevina postrojenja za kondicioniranje vode u Novom Selištu i vodospremi Sv. Trojstvo, rekonstrukcija nadzorno-upravljačkog sustava i sustava napajanja električnom energijom pogona Novo Selište, rekonstrukcija sustava grijanja i sprječavanja zamrzavanja postrojenja te revitalizacija crpnog postrojenja pogona za obradu vode Novo Selište.

Završetkom tih radova povećat će se pouzdanost opskrbe i racionalizirala potrošnja energije. Radovi su usmjereni i prema ostvarivanju ciljeva zelene tranzicije poslovanja Sisačkog vodovoda, koji će suvremenim tehnologijama osjetno smanjiti utrošak energije i poboljšati svoju poslovnu efikasnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close