U siječnju se na Glavnom kolodvoru otvara prvi željeznički hostel

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2014. u 12:24
Foto: Željko Hladika / Pixsell

U prvom kupeu bit će recepcija sa recepcionerom koji će se brinuti o gostima, dok će u tri vagona biti ukupno 90 kreveta.

Poduzetniku Zvonku Momčiloviću ideja o željezničkom hostelu sinula je za vrijeme šetnje Branimirovom ulicom, a kako je on ekonomist s iskustvom u turizmu, krenuo je u realizaciju projekta koji bi trebao biti dovršen u siječnju sljedeće godine.

Kako piše Jutarnji list, na zagrebačkom Glavnom kolodvoru početkom godine biti će otvoren prvi željeznički hostel u tri napuštena i neiskorištena vagona, a spavaća kola biti će preuređenena u sobe.

U prvom kupeu bit će recepcija sa recepcionerom koji će se brinuti o gostima, dok će u tri vagona biti ukupno 90 kreveta – u svakom kupeu po tri ležaja. 

Što se tiče cijena, najjeftinije će biti noćenje na gornjem rasklopnom krevetu (5 eura), dok će se cijeli kupe moći unajmiti za 30-ak eura.

Inače, začetnik projekta Momčilović  dobio je 250 tisuća kuna poticaja od Ministarstva turizma koje je ovoj specifičnoj inicijativi dalo vrlo visoku ocjenu, a cijeli projekt sa željezničkim hostelima u Splitu, Zadru, Šibeniku, Rijeci i Puli koštati će oko tri milijuna eura, a financirati će se poduzetničkim kreditima.

Komentirajte prvi

New Report

Close