U šest mjeseci zastupnici potrošili 5 milijuna kuna, a neki na sjednicama nisu rekli ni – slova

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2019. u 09:47
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Troškovi zastupnika odnose se na dnevnice, automobile, cestarine, hotele, stanarine, odvojeni život…

Od 16. siječnja do 12. srpnja zastupnici su zasjedali 70 dana, odnosno 490 sati, pri čemu su apsolvirali 270 točaka i 117 zakona, prenosi portal Vijesti.hr.

U ove podatke koje je objavio Sabor nije uključena i današnja Izvanredna sjednica na kojoj će se glasovati o novim ministrima.

U istom tom periodu, potrošili su gotovo pet milijuna kuna za dnevnice, automobile, cestarine, hotele, stanarine, odvojeni život…

Najviše je, prema podacima koje je objavio Sabor, potrošio SDP-ov Domagoj Hajduković – 110 tisuća kuna. Hajaduković, koji je kao potpredsjednik Odbora za europske poslove, član Odbora za međuparlamentarnu suradnju, član Odbora za vanjsku politiku, član Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske te član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe mnogo putovao.

Odmah do njega su HDZ-ovi Ante Babić sa 98.000 i Sanja Putica s nešto više od 97 tisuća kuna troškova. Ona je članica odbora za Odbora za međuparlamentarnu suradnju te voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe pa je isto dosta provela na putovanjima, a i iz Dubrovnika je pa putuje i do Zagreba. Babić je član Odbora za međuparlamentarnu suradnju.  

Iza njih po troškovima je HDZ-ov Miro Kovač s nešto više od 87.000 kuna koji je član Odbora vanjsku politiku, Odbora za europske poslove i Odbora za međuparlamentarnu suradnju. 

Pojedinačne troškove svakog zastupnika možete pronaći ovdje.

Aktivnost

Zastupnici su se u ovoj godini za riječ javili više od 7300 puta, najviše za repliku, a izrečeno im je 170 stegovnih mjera.

Najaktivniji zastupnik bio je Mostov Miro Bulj, koji se za riječ javio 505 puta. Među onima koji se nijednom nisu javili za riječ u ovih šest mjeseci su, primjerice, Bruna Esih (Neovisni za Hrvasku), Darinko Dumbović (Reformisti), Goran Dodig (HDS), Dražen Barišić (HDZ), Ivan Klarin (SDP)…

Aktivnost svakog od zastupnika možete provjeriti ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close