U Pulu avionom stigli prvi ovogodišnji ruski gosti

Autor: Poslovni dnevnik , 25. travanj 2021. u 22:00
Dočekali prvi međunarodni let 2021., nadaju se sezoni boljoj od lanjske /DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL

Prošle godine pulska Zračna luka ostvarila deset posto prometa u odnosu na rekordnu 2019.

U pulsku Zračnu luku u nedjelju poslijepodne sletio je zrakoplov ruske aviokompanije “S7 Airlines” koja je time obnovila promet na liniji Moskva Domodedovo – Pula – Moskva Domodedovo, a nedjeljnim prvim letom u Pulu je sletjelo prvih 159 ovogodišnjih turista iz Rusije.

“Ovo nam je prvi međunarodni let ove godine, krenuli smo s ruskom aviokompanijom, stiglo nam je 159 putnika i s obzirom na kapacitet zrakoplova – popunjenost je iznimna”, rekla je direktorica pulske Zračne luke Nina Vojnić Žagar dodavši kako je za Moskvu iz Pule otputovalo svega 15 putnika.

Letovi na toj liniji odvijat će se svake nedjelje do kraja svibnja i nastavit će se ovisno o epidemiološkoj situaciji u Rusiji i Hrvatskoj.

“Očekivanja od ove godine jesu velika, no trenutačno je situacija takva da ne znamo hoće li ih biti i nakon 1. lipnja”, rekla je Vojnić Žagar. Napomenula je da je prerano govoriti o tome kakva će biti turistička sezona.

“Iskreno, očekujemo bolju sezonu od lanjske, ali nas neće iznenaditi ako se to zbog epidemiološke situacije ne dogodi”, naglasila je direktorica Zračne luke Pula.

Izvijestila je da prošle godine pulska Zračna luka ostvarila deset posto prometa u odnosu na rekordnu 2019. godinu, odnosno 83 tisuće putnika te rekla kako na ipak vjeruje u puno bolji rezultat ove godine s time da su očekivanja oko 300 tisuća putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close