U promet puštena dva nova autobusa s važnim porukama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. lipanj 2024. u 14:12
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Dužine su 10,5 metara, imaju 29 sjedećih mjesta, jedno mjesto za osobe s invaliditetom i 52 stajaća mjesta.

U ponedjeljak su na parkiralištu kod varaždinskog gradskog groblja predstavljena dva nova autobusa gradske tvrtke Čistoća, koji nose logotip i poruke javnozdrastveno-edukativne akcije “Znaš li svoj broj” posvećenoj prevenciji poremećaja masnoća u krvi.

Radi se akciji koja u cilju ima podizanje svijesti o važnosti prevencije i rane dijagnoze dislipidemija.

Novi autobusi s prometovanjem su započeli tijekom proteklog vikenda, a na sebi nose poruke te QR kod koji se može skenirati i vodi na stranicu kolesterol.hr na kojoj se nalazi sve o ugrozi povišenog kolesterola, tlaka i šećera.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj tim je povodom istaknuo kako Grad, zajedno sa gradskom tvrtkom Čistoća, radi na obnavljanju voznoga parka.

“Na taj način su sada sredstvima Grada nabavljena ova dva autobusa jer je vozni park u kojem se obavlja gradski prijevoz u lošem stanju”, rekao je Bosilj te istaknuo kako su Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture predali prijavu za šest električnih autobusa.

“Natječaj će biti raspisan do 15. srpnja gdje očekujemo da ćemo dobiti tih šest električnih autobusa, i to će biti sasvim nova vizija, novi izgled gradskoga prijevoza”, kazao je Bosilj.

Direktor gradske tvrtke Čistoća Zoran Svetec kazao je kako se radi o autobusima koji su pokretani dizel motorom.

“Dužine su 10,5 metara, imaju 29 sjedećih mjesta, jedno mjesto za osobe s invaliditetom i 52 stajaća mjesta”, naveo je Svetec.

Predstavljanju autobusa prisustvovali su i pokretač akcije “Znaš li svoj broj” Ivan Pećin u ime Hrvatskog društva za aterosklerozu te akademik Bojan Jelaković u ime Hrvatske lige za hipertenziju.

Pećin je poručio kako se radi o najznačajnijoj akciji javnozdravstvenog publiciteta u Hrvatskoj, dok je Jelaković rekao kako će se Varaždin tako upisati u povijest jer je to prvi grad koji se javno uključuje u dizanje zdravstvene pismenosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close