U povijesni dio hotela Milenij ulažu 1,5 mil. eura

Autor: Marija Crnjak , 17. siječanj 2016. u 22:00
Obnova bi trebala biti gotova potkraj veljače

Grupacija Milenij hoteli, koja posluje u sastavu Ugo grupe, godinu je počela rekonstrukcijom povijesnog dijela hotela Milenij u Opatiji.

Grupacija Milenij hoteli godinu je počela temeljitom rekonstrucijom povijesnog dijela hotela Milenij u Opatiji, vrijednom ukupno 1,5 milijuna eura.

Obnova bi trebala biti gotova već potkraj veljače, kažu u Milenij hotelima te objašnjavaju da će rekonstrukcijom dobiti manje soba veće kvadrature.  "Rekonstrukcija obuhvaća radove na kompletnim instalacijama, novi sustav klimatizacije, novi audio i WiFi sustav, bolju izolaciju i zaštitu od buke, novi videonadzor i druge detalje kako bi svaki element bio što više 'user friendly', posebno za potrebe poslovnih gostiju koji u hotelu Milenij često odsjedaju", kažu u hotelskoj tvrtki koja posluje u sastaru Ugo grupe.

 Rekonstrukcija se provodi u suradnji s arhitektonskim biroom iz Beča koji se naslanja na tradiciju starih monarhističkih vila. "Smatramo da ta arhitektura zavređuje osobitu pažnju zbog prelijepih detalja kao što su četiri metra visoki stropovi s dekoracijama.  S posebnom pažnjom obnavlja se i dio vanjskih kamenih arkada i kamena fasada, uz novo dekorativno osvjetljenje fasade. Inače, kamen od kojeg su rađene tradicionalne opatijske vile nedostupan je jer je kamenolom s kojeg je nabavljan ugašen te ga na tržištu nema, pa je važno sačuvati ga od propadanja u suradnji s partnerima koji imaju ovlasti od konzervatora", kažu u tvrtki.

Ističu da su za iduću sezonu u pripremi uređenje nove recepcije hotela Sveti Jakov na mjestu na kojemu je i izvorno bila recepcija hotela. U Kongresnom centru Tamaris uređuje se novi sadržaj koji će biti usmjeren prema kongresnim gostima kao novo mjesto susreta i druženja, takozvani Business café. 

Komentirajte prvi

New Report

Close