U Polači kvadrat 800, na Hvaru i u Omišu 7 kuna

Autor: Jolanda Rak Šajn/VL , 14. svibanj 2018. u 13:53
Šumske lokacije za odmor, rekreaciju, reklame... Foto: Pixsell

Kod cijene se boduje svrha zemljišta za zakup, a ne pojedinačna lokacija, tvrdi Ministarstvo.

Za kvadrat šumskog zemljišta u vlasništvu RH u Polači početna “tarifa” je 800 kuna, u Lozovcu 60, a u gradu Hvaru ili u Omišu, primjerice, svega 7 kuna, proizlazi iz javnog natječaja Ministarstva poljoprivrede koje je u petogodišnji zakup u svrhu turizma ponudilo čak 64 lokacije diljem Hrvatske.

Prema netom završenom natječaju, u Polači u katastarskoj općini Jagodnja Gornja za postavljanje reklamnog panoa na površini od 12,7 m² traži se minimalno 10.160 kn godišnje plus PDV, dok onaj tko planira zakupiti 7050,8 m²šumskog zemljišta za odmor i rekreaciju u Fužinama može proći i za 30 lp/m². Za 4761 m² u Perušiću s montažnim objektom do 12 m² te stolovima i klupama za odmor i rekreaciju, traži se 45 lp/m², za dva montažna objekta u park-šumi na Malom Lošinju 7 kuna za svaki od 1500 m²… U Ministarstvu poljoprivrede još ne znaju koliko je zahtjeva jer ponude poslane poštom još putuju. Na upit zašto je 12-ak m² višestruko skuplje od više tisuća m² s objektima uz more kao na Hvaru, odgovaraju kako se kod početne cijene u obzir uzima svrha u koju se daje zemljište u zakup, a ne lokacija.

“Reklamni pano u Polači može postaviti i tvrtka koja osnovnu djelatnost, koju reklamira, obavlja upravo na Hvaru”, odgovaraju. Zemljište za odmor, rekreaciju, sport (trim-staze, staze za jahanje…), cijeni se na 0,3 do 6 kn/m² godišnje. Za šumske površine na kojima će biti pomične naprave traži se 10, za reklamne panoe 800, tende, privremene kioske i druge konstrukcije 60 do 200 kn/m²…     

Komentirajte prvi

New Report

Close