U ovom gradu kod stomatologa možete i vikendom

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2024. u 08:19
Foto: Pixabay

To je nadstandard, ističe Vlatka Pleh, ravnateljica Doma zdravlja Čakovec.

Ako vas zub zaboli vikendom, najčešće ćete morati u dežurnu ambulantu koja nerijetko pokriva cijeli grad, a zatim ćete morati čekati da vikend prođe da biste posjetili svog zubara. E pa u Čakovcu nije tako. Naime, to je jedan od rijetkih gradova u zemlji u kojemu stomatolozi rade i vikendom, piše HRT. 

“Nedjelja je ili praznik, a vi bi radije da nije. Jer zabolio vas je zub. Tablete ne pomažu, a dežurnog stomatologa nema. Od ovakvog scenarija još uvijek strahuju stanovnici brojnih manjih hrvatskih gradova. Čakovec, srećom, više nije među njima.  Mi imamo organiziranu dežurnu ordinaciju dentalne medicine koja radi nedjeljom, blagdanima i praznicima od 9 do 16 sati. To je nadstandard”, ističe Vlatka Pleh, ravnateljica Doma zdravlja Čakovec.

Međimurska županija financira liječnika i medicinsku sestru, a čakovečki Dom zdravlja osigurava prostor, opremu i potrošni materijal.

Svake nedjelje u dežurnu stomatološku ordinaciju dođe između 20 i 30 pacijenata. Nerijetko i oni koji su problem sa zubom mogli riješiti i ranije radnim danom, no liječnici se ne ljute.

“Pa znate kako je to, svi smo takvi. Volimo čekati, pa ono koji dan, pa bude prošlo, pa u nedjelju onda previše boli ili se više ne može čekati pa potraže pomoć, pogotovo ako je potreban antibiotik, ako je u pitanju nekakav otok, baš nekakva veća upala, pa je onda zgodno da postoji dežurstvo, ali većina slučajeva je hitna”, kaže stomatologinja Dona Dolenec.

Za rad dežurnih stomatologa u ovoj godini Međimurska županija osigurala je 20-ak tisuća eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close