U ovom domaćem gradu mladi ostaju i rado zasnivaju obitelj

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2024. u 10:48
Foto: Unsplash

Sve više mladih obitelji odlučuje se za treće dijete.

Crikvenica je na samom vrhu u Hrvatskoj po socijalnima naknadama za novorođenu djecu kao i po stipendijama učenicima i studentima. Posebno su visoke naknade za trećerođeno dijete, a sufinancira se i potpomognuta oplodnja. Sve kako bi mlade obitelji ostale u Crikvenici, piše HRT.

Djeca u šetnji na crikveničkoj rivi. Mladi roditelji ostaju u gradu i tu pronalaze posao.To je bit visokih socijalnih naknada grada Crikvenice.

“Potpora za prvorođeno dijete iznosi 1300 eura,za drugo 2000 i za treće dijete gotovo 5000 eura”, govori Ivana Matošić Gašparović, gradonačelnica Crikvenice.

Sve više mladih obitelji odlučuje se za treće dijete.Tako je Ivanessa stigla u obitelj Kolar.

“To nam je bio još veći poticaj da idemo na treće dijete. Djeca su naša budućnost tako da mislim da je lijepo što grad Crikvenica toliko ulaže u našu djecu”, naglasila je Antonija Kolar.

Crikvenica dijeli i učeničke i studentske stipendije. Ove godine i one su više.

“Ja studiram na zdravstvenim studijima u Rijeci. Stipendija mi pomaže jako puno jer ne moram toliko roditelje pitati za novac. Mogu sam kupiti što mi treba ili sačuvati za kasnije”, rekao je Ivan Filipović.

Godišnje u Crikvenici se u prosjeku rodi 70-ero djece. I taj broj raste. Potpore grada očito daju rezultate. Kaže to i porodica Popović.

“Nama puno znači, pogotovo kada znamo koliko su cijene porasle, a naravno, za dijete biramo najbolje”, rekla je Elena Popović.

“U matičnom uredu su nam rekli da grad Crikvenica daje poticaje za djecu, predali smo zahtjev i automatizmom se riješilo”, govori Goran Popović.

“Tu svim parovima koji imaju problema sa začećem stojimo na raspolaganju s iznosom od 1000 eura po postupku potpomognute oplodnje”, ističe gradonačelnica Crikvenice.

U Crikvenici gotovo nema nezaposlenih. Radnici se traže, od građevine do turizma. I teško ih je naći. Stoga je ostanak mladih obitelji u gradu jedan od prioriteta socijalne i gospodarske politike.

Komentirajte prvi

New Report

Close