U Osijeku uskoro niže cijene vode

Autor: Agencija VLM , 08. srpanj 2013. u 12:46
Ivica Vrkić (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL)

Osječani koji su do sada plaćali račun 87 kuna, od listopada bi trebali platiti 78 kuna.

Osječani će najkasnije od listopada plaćati za oko 10 posto nižu cijenu vode u domaćinstvima. Obračun će krenuti s rujnom, a uplatnice će stići u listopadu. Pokazala je to i peticija koju su prije izbora pokrenuli HDZ-ovci, a na koju je svoj potpis sa zahtjevom za snižavanje cijene stavilo više od 10.000 građana.

Nalog je Vodovodu Osijek dao novi gradonačelnik Ivica Vrkić.

– Zadatak je Vodovoda da ono što će u ovoj računici izgubiti, kroz restrukturiranje i unutrašnje snižavanje troškova poslovanja to pokriju – rastumačio je Vrkić.

Konkretno, Osječani koji su do sada mjesečno trošili do pet kubičnih metara vode i plaćali račun 87 kuna, od listopada bi trebali platiti 78 kuna. Građani kroz čije je slavine mjesečno istjecalo do 10 kubika od sada će plaćati 133 kune.

– Provođenje odluke i snižavanje cijena bit će bolno za društvo. To ne znači otpuštanje radnika nego skidanje troškova u dijelu proizvodnje jer na oko 700 zaposlenih u tvrtki svaki peti radnik ima vozilo, a svaki treći mobitel – rekao je član Uprave osječkog Vodovoda Slobodan Tolj. Do kraja godine u ovoj osječkoj tvrtki prema zakonskim odredbama trebaju izdvojiti nekomunalne djelatnosti, poput gradnje.

– Restrukturiranje je zakonska odredba koju moramo provesti. Morat ćemo imati dvije tvrtke kćeri – zaključio je on.

Komentirajte prvi

New Report

Close