U novoj antikorupcijskoj akciji uhićeno 37 osoba, od čega 11 policajaca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. listopad 2012. u 16:00
PXL

U novoj akciji koju je policija u suradnji s USKOK-om pokrenula na bjelovarsko-bilogorskom području, uhićeno je 37 osoba, među kojima je 11 policajaca.

U novoj antikorupcijskoj akciji, koju je policija u suradnji s USKOK-om pokrenula na bjelovarsko-bilogorskom području, uhićeno je 37 osoba, među kojima je 11 policijskih službenika, potvrdio je MUP.

U akciji su uhićeni policajci iz bjelovarsko-bilogorske i koprivničko-križevačke policije zbog više kaznenih djela zluporabe položaja i ovlasti i primanja mita. Za davanje mita te poticanja na zluporabe položaja i ovlasti sumnjiči se 26 građana, vlasnika autoprijevozničkih tvrtki i obrta s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i okolnih županija, izvijestio je MUP.

Kriminalistička istraživanja provode policijski USKOK u koordinaciji s USKOK-om te u suradnji s bjelovarsko-bilogorskom, koprivničko-križevačkom, virovitičko-podravskom, požeško-slavonskom i međimurskom policijom.

Nakon istraživanja osumnjičeni policajci te poduzetnici i obrtnici bit će predani pritvorskom nadzorniku u Zagrebu.

Osumnjičene policajce, prema pisanju nekih medija, tereti se za prodavanje tajnih informacija.

Uhićenja u novoj antikorupcijskoj akciji, neslužbeno se doznaje, nisu povezana s nedavnim slučajem uhićenja, u kojem se tereti dvojicu policajca te Vladu Rajića, Igora Mlinara i Rudolfa Krpinu za prodaju tajnih podataka.

Komentirajte prvi

New Report

Close