U nautičkom turizmu više nitko ne priča o krizi

Autor: Poslovni dnevnik , 20. listopad 2016. u 21:59
Više od 45 plovila imat će hrvatsku premijeru/ Dino Stanin/PIXSELL

Na sajmu 300 izlagača, predstavljeno 300 plovila, organizatori očekuju više od 20.000 posjetitelja.

Ovogodišnji 18. Biograd Boat Show okupio je 300 izlagača, na njemu je izloženo više od 300 plovila, a sajam je u četvrtak otvorio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

"Nautički turizam bilježi rast, grade se novi kapaciteti, nove marine, a Biograd je povijesno perjanica nautičkog turizma. Zadovoljan sam što sam prvi dan svog drugog mandata ovdje, da vidim inovacije i sve ono što nas očekuje u 2017. godini, od koje očekujem da će biti uspješna", rekao je Butković. Direktor sajma Milan Šangulin istaknuo je kako je po svemu ovo rekordna godina za Biograd Boat Show, a posebno raduje što se u nautičkom turizmu kriza više ne osjeća.

"Nitko više ne priča o krizi, svi koji dolaze na naš sajam puni su optimizma, a hrvatska je nautika u usponu", poručio je Šangulin. Organizatori sajma, koji traje do nedjelje, očekuju više od 20.000 posjetitelja. Na sajmu će više od 45 plovila imati hrvatsku premijeru, s nekim europskim i svjetskim premijerama. Svjetsku će premijeru imati i Greenline 36, dizelsko/električno hibridna jahta sa solarnim ćelijama. U sklopu sajma održat će se i niz skupova, jedriličarske regate, kao i Biograd Charter Show, na kojemu će se naći najveći izbor yacht charter odmora.

Komentirajte prvi

New Report

Close