U Lonjskom polju 150% više gostiju nego lani, i stranaca ima

Autor: Poslovni dnevnik , 21. srpanj 2021. u 22:00
U parku prirode jedna od atrakcija plovidba solarnim čamcima rijekom Strug/NIKOLA ČUTUK/PIXSELL

Porast posjećenosti od 150% ostvaren je u šest mjeseci ove godine u odnosu na isto vrijeme lani.

Park prirode Lonjsko polje bilježi znatno veću posjećenost nego lani, a posjećenosti bi trebao pridonijeti Centar za posjetitelje “Crna roda” čije se otvaranje planira za rujan, u sklopu 20 milijuna kuna vrijednog projekta sufinanciranog iz EU fondova, navode iz Parka.

Porast posjećenosti od 150% ostvaren je u šest mjeseci ove godine u odnosu na isto vrijeme lani, a iako još nisu dostignute brojke od prije pandemije, iz Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje ističu da je ove godine primjetan određeni povratak stranih posjetitelja – Francuza, Nijemaca, Poljaka i Engleza.

Ipak, među posjetiteljima su većinom domaći turisti iz cijele Hrvatske, a dio ih ostaje i po nekoliko dana, koristeći obiteljski smještaj, na OPG-ovima i slično, u mjestima i selima u sklopu ili blizu Parka.

Nema novih smještajnih jedinica za turiste, ali su postojeće unaprijeđene, kažu iz parka, naglašavajući da su ipak većina posjetitelja još izletnici na jedan dan. Najviše traže plovidbu čamcima na solarni pogon rijekom Strug, poznatom i kao “Slavonska Amazona”.

Dva su čamca i još jedan ‘obični’ mali brod, također za izlete. Posjetitelji dosta traže i vikend program, s plovidbom i razgledom Parka s odlascima i na nekoliko vidikovaca/promatračnica, kojih ovo ljeto planiraju otvoriti još dvije, ističe ravnateljica Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje Marija Kušmiš.

Komentirajte prvi

New Report

Close