FOTO: U labinskoj jezgri novi hotelski biser

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 21. srpanj 2016. u 22:00
Ukupne površine 900 četvornih metara, Peteani raspolaže s 14 soba, restoranom i mini wellnesom

Od nekadašnje zgrade labinskog katastra Serđo Peteani napravio je objekt s četiri zvjezdice, a već zapošljava 15 ljudi.

Godinu dana nakon početka radova, u skladu s obećanjem vlasnika Serđa Peteanija, u Labinu se danas otvara pri gradski hotel Peteani. Nekadašanja zgrada labinskog katastra tako je postala malim obiteljskim hotelom od četiri zvjezdice, dok je u kupnju objekta, nadogradnju i renovaciju do sada uloženo više od 1,2 milijuna eura.

Ukupne površine 900 četvornih metara, Peteani raspolaže s 14 soba, restoranom, mini wellnesom i parkiralištem za goste. Hotel će raditi tijekom cijele godine. "Zgrada je kupljena 2013., a prvi su koraci bili rješavanje neizbježnog birokratskog seta obaveza koji podrazumijeva ishođenje građevinske dozvole, traženje povoljnih kredita te rješavanje fiskalnih i parafiskalnih nameta. U realizaciji su uvelike pomogli povoljni krediti HBOR-a te pozitivan stav Grada Labina", istaknuo je vlasnik. Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika Peteanijev poslovni pothvat vidi kao jedan od dokaza propulzivnosti labinske poduzetničke klime koja uspješno udovoljava svim zahtjevima tržišta.

"Labin je sada dobio novu dimenziju koja će uvelike doprinijeti i razvoju poslovnog turizma. U skladu s prostornom strategijom Grada i snagama koje ulažemo u poticanje razvoja malih sredina, od početka smo vjerovali u ovaj projekt koji će, zbog blizine i atraktivnosti, privući i velik broj gostiju iz susjednih zemalja", komentirao je Demetlika. Serđo Peteani poznati je labinski poduzetnik i ugostitelj, kažu da je itekako upoznat s trenutnim gospodarskim prilikama, ali da ima dovoljno "utakmica u nogama".

"S obzirom da Labin i okolicu krase uređene plaže, bogatstvo kulturnih i umjetničkih sadržaja, raznolikost gastronomske ponude te široka lepeza sportskih i rekreacijskih sadržaja, nedostajao je još samo mali, gradski hotel. Kuća u koju smo ga konačno smjestili sviđala mi se oduvijek, a u tri godine koliko je bilo potrebno da je stavimo u funkciju nisam se nijednom predomislio", ispričao nam je Peteani. Glavne karakteristike hotela Peteani su, veli, visoka kvaliteta usluga te njegovanje autentičnosti i posebnosti.

Zapošljavaju 15 ljudi, a vlasnik ne isključuje mogućnost otvaranja novih radnih mjesta. Obiteljski su hoteli, kaže, sve popularniji jer se odlikuju prisnijim i neposrednijim odnosom prema gostima, što se danas uvelike cijeni. Rabac i druga turistička središta Istarske županije u kojima se nalaze hotelski lanci Serđo Peteani ne vidi kao konkurenciju jer se radi o sasvim različitoj ponudi. "Mali hotel razlikuju se od turizma zastupljenog u okolici. Ne ciljamo na masovnost već na umjerenost. Lokacija hotela na usponu za labinski Stari grad funkcionira kao poveznica između srednjevjekovne tradicije Labina kao jednog od najstarijih gradova u Istri i novih, urbanih dijelova", zaključio je Peteani dan uoči svečanog otvaranja hotela.  

Komentirajte prvi

New Report

Close