U kutiji iz mesnice donio milijun eura i 10 mil. kn

Autor: Poslovni dnevnik , 17. travanj 2013. u 21:59
Stjepan Fiolić

Bivši saborski zastupnik HDZ-a detaljno govorio o mitu Sanaderu za Planinsku.

Štef, bi li se tu dalo nešto napraviti za mene, pred ulaskom smo u EU, prisjetio se u srijedu svjedočeći u slučaju Planinska bivši saborski zastupnik HDZ-a Stjepan Fiolić riječi bivšega premijera i stranačkog šefa Ive Sanadrea.

Fiolić je detaljno posvjedočio kako je Sanaderu, na njegov zahtjev, odnio milijun eura i deset milijuna kuna u gotovini kao proviziju od prodaje zgrade u Planinskoj ulici. Novac mu je donio u kuću u Kozarčevoj u kartonskoj kutiji s logom svoje mesnice. "Pitao me želim li što popiti, rekao sam da se žurim i otišao", ispričao je Fiolić.Jedini premijerov uvjet navodno je bio da se prodaja obavi preko poslovne banke. Kako su Hrvatske šume odustale od kupnje, nova se prilika ukazala 2007., kada je osnovalo Ministarstvo regionalnog razvoja. Fiolić je kazao da je 2008. Petru Čobankoviću ponudio da njegovo ministarstvo, koje je bilo u unajmljenim prostorijama, kupi dio zgrade.

On se složio, ali je rekao da mu treba cijela zgrada, pa je Fiolić krenuo u razgovore s bankom. Kada je kreditom kupio ostalih 35 posto zgrade Fiolić je o svemu obavijestio Sanadera, koji, međutim, više nije bio zadovoljan s milijun eura već je od Fiolića navodno tražio čak 2,5 milijuna. Kada je doznao da prodajom zgrade nije ostvario toliku razliku, Sanadera je zamolio da smanji iznos. No, on je inzistirao na ranijem dogovoru. "Pitao me koliko imam doma, rekao sam da imam milijun eura i 10 milijuna kuna", posvjedočio je Fiolić te izrazio žaljenje što je do svega ovoga došlo. Sanader je pak na početku ročišta odbacio krivnju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close