U kolovozu vrata otvara nova turistička atrakcija

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2022. u 13:41
Foto: Željka Balja

Ovakav turistički proizvod dopunit će postojeću ugostiteljsku ponudu i osigurati sadržaje za dolazak i duži boravak gostiju na destinacijama.

U Međimurskim dvorima prošlog je tjedna predstavljen projekt Tourex – čija se implementacija provodi u suradnji s tvrtkom Malo selo d. o. o. (Hrvatska) i Pannonia Inferior Kft. (Mađarska). U pitanju je projekt sufinanciran iz Interreg V – programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020., a ukupna vrijednost projekta je 349.210,00 eura s intenzitetom potpore od 75 posto.

Obje tvrtke vode obiteljske restorane koji njeguju regionalnu gastronomsku ponudu i tradiciju te samim time predstavljaju turističku atrakciju na svojem tržištu.

Partneri i investitori na prekograničnom projektu Tourex – Marijan Martinjaš i Gabor Kovacs naglasili su vrijednosti zajedničkog razvoja novog turističkog proizvoda koji će doprinijeti ukupnom turističkom razvoju ruralnog prostora obje destinacije. Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, istaknuo je važnost međusobne podrške s ciljem održivog razvoja turizma na području županije.

Foto: Željka Balja

“Cilj projekta je diverzificirati turističku ponudu razvojem novih proizvoda. Projekt ′Zrinski – čuvari iz prošlosti′  zajednički je osmišljen turistički proizvod, temeljen na lokalnim legendama i mitovima. Projektom će se razviti zajednički povijesni i bajkoviti sadržaj koji će se prezentirati inovativnim IT rješenjem (software i hardware, uključujući proširenu stvarnost) koji će biti dostupan na lokacijama projektnih partnera. Ovakav turistički proizvod dopunit će postojeću ugostiteljsku ponudu i osigurati sadržaje za dolazak i duži boravak gostiju na destinacijama”,  poručuju organizatori.

Gastronomski brend ′Zrinski′ predstavljat će novi, zajednički prekogranični gastronomski turistički proizvod koji će biti korišten u restoranima s obiju strana granice. U sklopu ove aktivnosti izdat će se kuharica ′Zrinski′ koja će uključivati i nekoliko recepata specijaliteta koji se pripremaju u restoranima projektnih partnera.

Glavni cilj Bajkovite šume je ponuditi aktivan, zabavan i edukativan odmor djeci, obiteljima i putnicima namjernicima svih dobnih skupina, uspostavljajući vezu s prirodom koju su mnogi od nas izgubili kao posljedicu života u modernom svijetu.

Kroz Bajkovitu šumu vodit će vas Veronika Aurora Zrinski s Jurjom Zrinskim te upoznat će vas s tajnovitim stanovnicima ove magične šume. Samo oni koji će slijediti njihove upute imat će nevjerojatnu priliku susresti se sa strašnim pozojem, kako u Međimurju nazivaju zmaja, a kojeg je jedino dječak Grabancijaš uspio ukrotiti ili pak s Jednorogom koji ulazak u šumu odobrava samo osobama dobrog srca te Murskim deklicama čija narav ovisi o naravi čovjeka.

Tematski park Bajkovita šuma namijenjen je obiteljima, kao i djeci predškolske i školske dobi s ciljem očuvanja, promicanja održivog razvoja prirodne i kulturne baštine.

“Veselimo se realizaciji projekta i s nestrpljenjem iščekujemo dan kada ćemo otvoriti vrata svojim prvim posjetiteljima u kolovozu ove godine”, zaključuju organizatori, Tatjana i Marijan Martinjaš.

Komentirajte prvi

New Report

Close