U Kastvu najveći dentalni laboratorij u regiji

Autor: Mladen Miletić , 27. ožujak 2024. u 21:00
Igor Čičak predsjednik je Nadzornog odbora Adria Dental Group/D. Puklavec/PIXSELL

Laboratorij zapošljava više od 70 dentalnih tehničara te je opremljen vrhunskom digialnom tehnologijom umreženom u jedinstveni sustav.

Adria Dental Group, najveća grupacija dentalne medicine u regiji srednje i jugoistočne Europe koja je u dentalne klinike u Hrvatskoj i Sloveniji do sada investirala 50 milijuna eura, predstavit će danas najveći dentalni laboratorij u ovom dijelu Europe. Nalazi se na lokaciji u Kastavu, a u dentalni laboratorij uloženo je više od 4,5 milijuna eura.

Laboratorij zapošljava više od 70 dentalnih tehničara te je opremljen vrhunskom digialnom tehnologijom umreženom u jedinstveni sustav. Planirana proizvodnja nadmašuje 12.000 krunica godišnje.

U sklopu laboratorija je i Adria Dental Group akademija – edukacijski centar koji omogućava zaposlenicima, kao i drugim zainteresiranim stručnjacima, pristup najnovijim znanjima i vještinama potrebnim za rad u suvremenoj dentalnoj praksi.

Stvaranje Adria Dental Group potaknulo je Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe. Grupaciju čine Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent, Dentex, Dragaš Dental Design u Hrvatskoj te Primadent u Sloveniji.

Adria Dental Group upravlja s deset dentalnih klinika, osam dentalnih laboratorija i više od 100 najmodernijih dentalnih ordinacija. Grupacija ima više od 550 zaposlenika, među kojima je više od 200 stručnjaka dentalne medicine.

“Kroz naše klinike i laboratorije prođe više od 40.000 pacijenata i realiziramo više od 160.000 zahvata u svojim klinikama i laboratorijima”, ističu iz grupacije koja je istaknuti lider privatnog zdravstvenog biznisa u Hrvatskoj.

Na njenom je čelu predsjednik Uprave Gordan Muškić, a na otvaranje dolazi i Igor Čičak, izvršni partner i predsjednik Uprave Provectus Capital Partners. 

Komentirajte prvi

New Report

Close