Veliki hotelijer nada se da bi u kampu mogli doseći 80% prometa lanjskog kolovoza

Autor: Suzana Varošanec , 29. svibanj 2020. u 14:18
Crikvenički boutique hotel Esplanade

Gostima hotela će se u cilju veće sigurnosti dati personalizirana usluga. U srpnju će hoteli Jadrana, očekuje se, donijeti trećinu od lani.

Najveći hotelijer na crikveničkoj rivijeri Jadran, tvrtka s ukupno 9 čvrstih objekata u hotelskom segmentu, uz bungalove i paviljone tako raspolaže s 2500 kreveta. Nakon ‘lockdowna’ njihovu popunjenost do kraja lipnja planiraju podići na razinu 600 do 700 kreveta , dakle na 25% hotelskih smještajnih kapaciteta.

Prve hotelske goste očekuju ovog vikenda u hotelu Esplanade u centru Crikvenice. Riječ je o boutique hotelu s 27 soba i 11 apartmana gdje će se posebna pažnja posvetiti personaliziranoj usluzi; naime, pored velike terase koja pruža mogućnost distanciranog i sigurnog boravka za objedom što iz Jadrana ističu, ako gosti žele potpunu sigurnost i privatnost bez doplate moći će dobiti i poslugu u sobama.

Za Garden Palace Resort u Umagu najavljuju otvorenje 10. lipnja, a 19. lipnja otvorit će family hotel Lišanj u Novom Vinodolskom u kojem planiraju punu pažnju posvetiti djeci. To uključuje i uvažavanje svih sigurnosnih mjera pa tako i onih vrtićkih. Predsjednik Uprave Jadrana Goran Fabris navodi da su spremni i za otvaranje hotela Slaven u Selcu.

“U dnevnoj smo komunikaciji s parterima koji za konačnu potvrdu očekuju definiranje uvjeta autobusnog prijevoza ”, navodi Fabris dodajući da su glavni gosti u lipnju u tom hotelu organizirane grupe iz Njemačke, Češke, Slovačke i Mađarske, što znači da za taj dio ponude nije bitno samo otvaranje granice, već i kako će se odvijati autobusni promet.

Ukidanje ograničenja u kretanju građana kao i otvaranje granica sa Slovenijom i Austrijom, uz intenziviranje rezervacija smještaja već je potaknulo početak rada kampova: prve goste, uglavnom Slovence, Kamp u Selcu dočekao je prošlog petka, a nakon ulaganja koja su iznosila 20 mil. kn. S obzirom na očekivana kretanja bukinga, kako se doznaje, kamp Selce bi u kolovozu mogao imati 80% lanjskog kolovoza, a hoteli između 35% i 40%.

Srpanj bi u čvrstim objektima mogao donijeti trećinu lanjskog srpnja te u kampovima 50%. Kampiralište Kačjak, pak, otvaraju danas, a za tjedan dana i Kamp Baško Polje gdje su bungalovi i mobilne kućice opremljene vlastitim kuhinjama što gostima omogućuje i sigurnost boravka u uvjetima opreza i čuvanja odstojanja s drugim gostima.

Ukupna ovogodišnja ulaganja u unaprjeđenje svih kapaciteta Jadrana iznose 10 milijuna eura, što je manje od planiranog jer je tvrtka u cilju očuvanja likvidnosti zaustavila investicijski ciklus svugdje je to bilo moguće a da pri tom proizvod ostane funkcionalan.

Komentirajte prvi

New Report

Close