U jednom istarskom gradu uvode se mjere za manju potrošnju vode

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2022. u 13:26
Foto: Pixabay

Od ovog će tjedna pokrenuti niz aktivnosti u cilju racionalnijeg trošenja vodnih resursa.

Grad Pula s Pula Herculaneom, koja u sklopu svojih djelatnosti provodi i usluge održavanja javnih zelenih površina te čišćenja prometnica u Puli, od ovog će tjedna pokrenuti niz aktivnosti u cilju racionalnijeg trošenja vodnih resursa kako bi se pridonijelo prevenciji ili ublažilo efekte eventualnog proglašenja mjera redukcije vode na području Istarske županije i Grada Pule, javili su iz Grada Pule.

Dokle god za to postoje preduvjeti, aktivnosti čišćenja ulica i zalijevanja javnih zelenih površina u centru Pule provodit će se bez dodatnih mjera štednje čak i u trenutku eventualnog proglašenja mjera redukcije, piše Glas Istre. Valja napomenuti da se aktivnosti zalijevanja parkovnih površina provode tijekom noćnih sati jer tada biljke mogu vodu optimalno iskoristiti, a utrošak je zbog smanjene evaporacije i utjecaja sunčeve svjetlosti znatno manji.

U cilju preuzimanja proaktivne uloge u racionalnom trošenju vodnih resursa, započet će se s reduciranjem zalijevanja preostalih javnih zelenih površina izvan užeg centra Pule u cilju minimalne potrošnje vode. Po donošenju odluke Grada Pula provest će se mjera zatvaranja tuševa na plažama i kupalištima Valkane, Stoja, Mornar, Zelenika i Hidrobaza.

Uz provedbu usluga zalijevanja, bilo onog putem automatskog sustava ili uz pomoć cisterni Herculanee, kao i čišćenja ulica za koje će se koristiti voda iz izvora Nimfej, Herculanea će u cilju pomoći lokalnim poljoprivrednicima otvoriti mogućnost preuzimanja tehnološke vode iz izvora Nimfej.

Komentirajte prvi

New Report

Close