U istarskom gradu niče sasvim novi kvart, a kreće i projekt za gradnju pete POS zgrade

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2022. u 13:03
Foto: Pixabay

Doneseno nekoliko važnih odluka za daljnji razvoj grada i podizanja kvalitete života stanovnika. 

U ponedjeljak je održana 8. sjednica umaškog Gradskog vijeća na kojoj je doneseno nekoliko važnih odluka za daljnji razvoj grada i podizanja kvalitete života stanovnika, piše Glas Istre.

Usvojen je i donesen Prostorni plan Umag-istok koji će omogućiti daljnji gospodarski razvoj trgovačke i uslužne zone na potezu od ulaznog rotora u Umag, iz pravca Finide, pa do granice umaškog potoka, prema Lovrečici. U nastavku zone u pravcu Lovrečice omogućuje se gradnja sasvim novog kvarta, koji će zbog svog izgleda, funkcionalnosti i održive zelene gradnje u cijelosti promijeniti i odrediti Umag kao mali, moderan europski grad.

Nadalje, iako je još uvijek u tijeku realizacija projekta POS-4, odnosno izgradnja 4. zgrade u okviru poticane stanogradnje za mlade obitelji, većinom je glasova u Gradskom vijeću pokrenuta realizacija izgradnje nove, POS-5 zgrade čime se već operativno promišlja o budućim potrebama mladih Umažanki i Umažana koji će tako, po povoljnijoj cijeni, riješiti svoje stambeno pitanje.

Nakon svih potrebnih procedura i dobivenih suglasnosti od strane Ministarstva poljoprivrede, jednoglasno je izglasana Odluka o izboru najboljih ponuditelja za dugogodišnji zakup poljoprivrednog zemljišta.

Zakup od 25 godina uvelike će olakšati poljoprivrednicima planiranje i sadnju dugoročnih nasada čime se stvaraju preduvjeti za sigurnost u ulaganje i budući posao.

Komentirajte prvi

New Report

Close