Uveli koncepte okušane u Poreču i Rapcu: ‘Te niše na ovoj razini na Hvaru još nema’

Autor: Sergej Novosel Vučković , 21. srpanj 2021. u 07:13
Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamar Rivieri/PD

Restorani su, što nije nevažno, dizajnirani da mogu raditi i u hladnijim mjesecima, u manjem opsegu, dakle imaju potencijal rada cijele godine, ne samo ljeti.

Otok Hvar postaje Valamar Rivieri, najvećoj hotelskoj kući u Hrvatskoj, čini se, novi unosan teren – nakon postojećeg jednog hotela i dva apartmanska naselja, otvoren je, krajem svibnja, novi hotel lifestyle “žanra” i prvi koji se unutar kompanije kiti novim brendom Hvar [Places Hotel].

Uz to, turistima i samim žiteljima ponuda je upotpunjena dvama novim restoranima – u Starom Gradu na rivi već dva mjeseca rade Craft Beer&Grill i Grano Duro Pizza&Pasta.

Riječ je o samostalnim objektima u čije je uređenje uloženo 8,4 milijuna kuna. Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru, reći će da pripadaju već uhodanom konceptu:

“Koncepte smo osmislili prije nekoliko godina i implementirali u Rapcu (u sklopu drugog restorana) i Poreču (kamp Lanterna, te kamp Istra u Funtani). Svake ih godine usavršavamo i prilagođavamo novoj destinaciji.

Grano Duro se bazira na vrhunskim pizzama, tjestenini i ljetnim salatama po prihvatljivim cijenama, a Craft Beer&Grill je fokusiran na bogatu ponudu mesa s roštilja, te pivu, s naglaskom na najbolje domaće i svjetske craft pivare”, kaže on, koji je u Valamaru bio direktor hotela Neptun (sad Valamar Riviera) i Valamar Club Tamaris, oba u Poreču, te regije Lanterna.

Origano, lavanda, motar…

Ističe odličan odnos s lokalnim dobavljačima namirnica.

“Suradnja s njima integrirana je u politiku poslovanja Valamara. Gdje god je to moguće, mi surađujemo s lokalnom zajednicom, a to se odražava na zadovoljstvo gostiju koji cijene visokokvalitetne namirnice. Oni vole istraživati okuse destinacije sve više, kušati nešto autohtono, a to nije samo trend već i svjesna usmjerenost na održivost, što je također bitna stavka našeg poslovanja.

Hvar ima veliko bogatstvo okusa, od aromatičnog bilja, voća i povrća do vina. U ovim restoranima smo ponudu prilagodili tome. Primjeri su hvarski origano, motar i kapare na našim pizzama, te hvarska lavanda i gorka naranča u koktelima, a nudimo i pašticadu s hvarskim sastojcima”, navodi Kinkela.

Jedan od koncepata jest ponuda mesa s roštilja uz craft piva, a drugi na jelovniku ima tjestenine, pizze i salate/PD

U Poreču i Rapcu Grano Duro i Craft Beer&Grill imali su, dodaje, odlične rezultate pa se sličnom nadaju i u Starom Gradu. Pogotovo jer te niše, tvrde u Valamaru, na otoku nisu toliko prisutne. Bez obzira na to što je Hvar na glasu kao destinacija za bogatije goste, ovime se cilja na različite kategorije potrošača: Grano Duro je za obitelji i mlade, a Craft Beer&Grill privlači nautičare, te goste iz privatnog smještaja”, kaže Kinkela.

Restorani su, što nije nevažno, dizajnirani da mogu raditi i u hladnijim mjesecima, u manjem opsegu, dakle imaju potencijal rada cijele godine, ne samo ljeti, no to se, otkrivaju u Valamaru, zasad neće dogoditi – “ovisi o više faktora”, poručuju.

Sudeći po činjenici da Valamar svim radnicima jamči minimalnu plaću od 5000 kuna, te osiguranom smještaju i hrani, u Starom Gradu nisu imali teškoća s pronalaskom kadra.

Dostava isti dan

“Specijalisti iz našeg F&B tima obučavali su zaposlenike na Hvaru, te su prošli sve segmente. Voditelji i ključni zaposlenici educirali su se u našim sličnim objektima na sjeveru. Treninzi su pomno razrađeni unutar našeg sektora i vrlo sam ponosan na edukatore”, kaže Kinkela.

Unazad godinu dana Valamar je, podsjetimo, lansirao uslugu Valfresco Direkt, kao online trgovinu koja malim proizvođačima daje prostor za plasman njihovih proizvoda. Dostupna je građanima i turistima u Istri. Kako se ona “drži” sada?

“Dobar trend se nastavio, Valfresco Direkt svakodnevno dostavlja svoje proizvode u kampove u Istri i na Krku. Ponudu smo dodatno prilagodili kampovima, gosti namirnice mogu naručiti i prije kretanja na put, sigurni da će ih dočekati u smještaju.

Gosti kampova na području Labina i Poreča koriste dostavu gotovih domaćih jela iz Valfresco kuhinje. Za neka jela dostava je isti dan”, zaključuje Dario Kinkela.

Komentari (3)
Pogledajte sve

 

Pa to i je podgrijana hrana. Kuhari im za te novce i te uvjete neće radit.

furia, 21.07.2021. u 07:02

Valfresco je totalno sranje… Zadnjih 2-3 godine hrana u Valamaru se jako pokvarila. Moja obitelj je često boravila u Valamarovim hotelima (od Rapca do Dubrovnika), ali zadnjih 2-3 godine hrana je katastrofa. Kao da ju dostavljaju na pola kuhanu i samo dogrijavaju.  Priča im je dobra, ali na kraju te priče stoji razočaranje.

 

Valfresco je totalno sranje… Zadnjih 2-3 godine hrana u Valamaru se jako pokvarila. Moja obitelj je često boravila u Valamarovim hotelima (od Rapca do Dubrovnika), ali zadnjih 2-3 godine hrana je katastrofa. Kao da ju dostavljaju na pola kuhanu i samo dogrijavaju.  Priča im je dobra, ali na kraju te priče stoji razočaranje.

Nikad više u Valamar. Pola osoblja su stranci (Bosanci i neki žutokoži) neznaju ni Hrvatski ni engleski, nikakve manire nemaju…

New Report

Close