U Hrvatskoj i službeno proglašena opasnost od epidemije, evo što to znači

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2020. u 15:11
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Ministar zdravstva Vili Beroš nije želio govoriti o zatvaranju škola.

”Proglasili smo opasnost od epidemije”, otkrio je u intervjuu za Dnevnik.hr ministar zdravstva Vili Beroš. Objasnio je da je to samo administrativna mjera i da ne označava stupanj ugroze. ”To olakšava ministru da mobilizira sve resurse u zdravstvenom sustavu, po potrebi premješta infektologe i druge zdravstvene djelatnike”, rekao je i još jednom podvukao da nije riječ o višem stupnju ugroze jer je situacija u Hrvatskoj zadovoljavajuća.

Ranije je naglasio da je u Hrvatskoj 2600 osba pod nadzorom i da je to rezultiralo dobrom epidemiološkom slikom u Hrvatskoj, jer u deset dana imamo samo deset oboljelih, te da može reći da je epidemiološka situacija vrlo povoljna.

– Nastojali smo ništa ne prepustiti slučaju, biti promišljeni, organizirani i pokazat svoju volju i da se nosimo na najbolji mogući način, rekao je Beroš.

Nije želio govoriti o zatvaranju škola, ali je rekao da epidemiološka situacija nije takva da bi se to uvelo. “Niz je drugih mjera spremno za aktivaciju, ako bude potrebno. Ako situacija eskalira onda bi reagirali”, kazao je. Osigurali su alternative načine praćenja nastave, dodao je. “Nadam se da će ova kriza trajati što kraće i da će toplo vrijeme uzrokovati da epidemija padne. Nema potrebe uznemiravati javnost”, kazao je. “Ljudi trebaju biti oprezni na javnim događajima. Generalne zabrane nema. Za svaki pojedini slučaj obraćaju se Stožeru civilne zaštite, koji procjenjuju rizik”, kazao je Beroš.

Komentari (1)
Pogledajte sve

s druge strane ekipa dođe iz singapura avionom i nitko ni da bi 🙂 to su prave mjere. opet imamo više sreće već pameti.

New Report

Close