Magazin Poslovna 2023
Poslovna 2023.

U fokusu razvojni projekti kroz krovnu organizaciju

Boris Žgomba, predsjednik Uprave Uniline Grupe.
Boris Žgomba
15. prosinac 2022. u 22:00
Boris Žgomba/PD

Turistička godina iza nas pokazala je nastavak pozitivnih trendova, unatoč gospodarskim izazovima, uzrokovanim ratom u Ukrajini, visokim rastom cijena energenata i osnovnih namirnica, te činjenice da još u turizmu osjećamo i posljedice Covid pandemije.

Svjesni smo da je pred nama iznimno izazovna godina, posebno nastavi li se rast cijena, a padne li kupovna moć građana, čeka nas usklađivanje cijena s realnom tržišnom situacijom s jedne, te s profitabilnim poslovanjem s druge strane. Pred nama je i dalje aktualan problem nedostatka radne snage koji otežava razvojne potencijale turizma i čitavog gospodarstva, pa će pronalazak kvalificiranih zaposlenika obilježiti i 2023. godinu.

U idućih nekoliko godina glavni će fokus primarno biti na razvojnim projektima, koji će se realizirati kroz novu krovnu organizaciju poslovanja i upravljanja putem Uniline Grupe. Višegodišnji razvoj kompanije, organsko i akvizicijsko širenje te tržišna prepoznatljivost pojedinačnih djelatnosti, logična su osnova za holding društvo Uniline Grupa koje je 100% vlasnik društva: Uniline d.o.o., Uniline mobility d.o.o., te Amarin d.o.o. Indirektno je povezan i sa društvom E-tours d.o.o. čiji je 100 % vlasnik Uniline d.o.o.

Kao i dosad, ciljeve za iduću godinu postavljamo ambiciozno. Nastavljamo sa započetim projektima i investicijama u četiri ključna područja: kontinuirano ulaganje u ljudske potencijale, promocija i prodaja naših proizvoda i usluga na postojećim, ali i novim, posebice dalekim tržištima, akvizicije novih društava, te a razvoju nove poslovno informacijske infrastrukture, kako bismo ubrzali digitalnu transformaciju. Stalno praćenje tržišnih kretanja, uz razvijanje selektivnih i inovativnih turističkih proizvoda, uz geo-diverzifikaciju tržišta, omogućit će nam ostvarivanje planiranih poslovnih ciljeva.

Grupa nastavlja i s investicijama i razvojem u sportski segment koji predstavlja jednu od ključnih poluga rasta u kompaniji.

Što se tiče turističkog segmenta, koji je ujedno temelj poslovanja Unilinea, zadržane su i unaprijeđene sve tržišne pozicije. Izvan segmenta turizma očekujemo stabilan rezultat u rent a car segmentu, a u skladu s tim produžen je franšizni ugovor s jednom od vodećih globalnih rent a car kompanija – Europcar, dok su istovremeno stvoreni ključni preduvjeti za osiguranjem dostatne flote za trenutnu zimsku sezonu i snažan rast u 2023. godini.

New Report

Close