Kilogram trešanja košta 250 kuna i prodaju se za dva dana

Autor: Poslovni.hr , 13. siječanj 2018. u 10:44
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prodavač na Dolcu na čijem se štandu prodaju crvene trešnje dodaje, pak, da je cijena dobrim dijelom formirana zbog načina transporta.

Jedni gledaju i mrmljaju sebi u bradu, dok se drugi naglas čude. No gotovo da nema prolaznika Dolcem kojem ne zapne za oko velika istaknuta cijena iznad tamnocrvenih trešanja., piše Večernji list.

Za kilogram “paprenih” 250 kuna ipak će izdvojiti neki. Jer, ne bi ih držao na štandu, kaže Drago Panić koji ih prodaje, da brzo ne odu. Dva i pol kilograma, koliko ih u paketu stigne iz dalekog Čilea, proda u roku od nekoliko dana. A tko ih kupuje, Panić ipak ne otkriva.

Prodavač na Dolcu na čijem se štandu prodaju crvene trešnje dodaje, pak, da je cijena dobrim dijelom formirana zbog načina transporta. Ove trešnje, naime, dolaze avionom, u posebno pakiranoj kutiji, dobro skladištene, a iz Čilea do Zagreba stignu u svega dva dana.

– Idu avionom u Barcelonu i onda za Zagreb. Inače većina voća putuje brodom. Takvo je voće, naravno, jeftinije, ali se i bere malo zelenije kako bi izdržalo put – kaže Drago Panić šaleći se da on zapravo i prodaje sezonsko voće. Samo što je sezona tom voću – u nekoj drugoj zemlji.

– U Čileu ih beru u prosincu i siječnju, u tim mjesecima mi ih i prodajemo. Nabavljam ih na Veletržnici od jedne firme koja voće uzima direktno od proizvođača – kaže Drago Panić. Dok smo stajali za njegovim prodajnim mjestom nitko ih, doduše, nije kupio. No zato je ostalo, ne baš jeftino, voće i povrće “išlo” gotovo bez stajanja. Jedna je mlada djevojka kupila, primjerice, papaju za 110 kuna, kupovale su se i paprike za 24, feferoni za 45 kuna… No tamo su i šparoge, kojih kilogram stoji 140 kuna, ali i “super” mango za 100 te “super” ananas za 50 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close