U Dubrovniku završni skup o EU budućnosti

Autor: Poslovni dnevnik , 28. ožujak 2022. u 22:00
Konferenciji će se obratiti i potpredsjednica EK Dubravka Šuica/P. Macek/PIXSELL

Moderator događanja bit će Branko Baričević, bivši voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, a jedna od sudionica bit će i Dubravka Šuica.

Grad Dubrovnik, točnije Kulturna četvrt Lazareti, bit će 5. travnja domaćin završne Konferencije o budućnosti Europe koju organizira Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Kroz 2021. te početak ove godine održano je devet tematskih Konferencija o budućnosti Europe na kojima su se raspravile teme od digitalne transformacije, budućnosti zdravstvenih sustava do klimatskih promjena.

Zadnja konferencija u ovome ciklusu će biti hibridna, odnosno na njoj će okupiti predstavnici s ranijih događanja, ali i mladi iz Dubrovnika koji će moći fizički prisustvovati, dok će se širi doseg i sudjelovanje omogućiti putem live streaminga.

Moderator događanja bit će Branko Baričević, bivši voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, a jedna od sudionica bit će i Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije, koja će se obratiti putem video poruke.

Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku da europski građani i građanke rasprave o izazovima i prioritetima Europe, a nastala je kao ideja Europskog parlamenta, Vijeća i Europske komisije.

Na Konferenciji mogu sudjelovati europski građani i građanke iz svih segmenata društva i svih dijelova Unije.

Komentirajte prvi

New Report

Close